Ђорђевић: Видим себе у Љуљу! Њему и Теодосићу је довољно само да кажеш - играј!

"У репрезентацији имамо правила, али Милош има могућност да нашу игру својим талентом учини још бољом", каже стратег Орлова.

Кошарка 16.12.2016 | 14:45
Ђорђевић: Видим себе у Љуљу! Њему и Теодосићу је довољно само да кажеш - играј!
Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић дао је више него занимљив интервју за шпански АС, у којем се дотакао бројних тема везаних за српску репрезентацију, али шпанску кошарку, пре свега Реал Мадрид, за који је наступао од 1999. до 2002. године.

Тренер минхенског Бајерна изузетно цени квалитете Серхија Љуља, у којем види лидерске способности које је он некада као играч поседовао. Сјајни шпански репрезентативац је прошле сезоне потписао шестогодишњи уговор са Краљевским клубом и показао колики значај тај дрес има за њега.

"Он жели да буде шеф, жели да преузме одговорност у свом клубу, жели да победи и буде протагониста свега тога. Видим себе у њему, доносио сам у своје време исте одлуке као он данас. Његов победнички менталитет је пример за све", рекао је Ђорђевић.

Исти је случај је и са Милошем Теодосићем, најбољим спрким кошаркашем у овом тренутку.

"Ми имамо прилично отворену комуникацију са обе стране, пронашли смо искрену конекцију и веома сам срећан због тога. Поставио сам га за капитена након прве године, он је наш најбољи играч, најбољи у Европи, године проводим дивећи се ономе што ради. Он ме запањује сваку утакмицу. У репрезентацији имамо правила, али он има могућност да нашу игру својим талентом учини још бољом. Играчима као што су он и Љуљ не можеш да нацрташна табли и кажеш им играмо "пик ен рол". Не, дођи и реци им: Играј! Посебан карактер нашем тиму доноси Стефан Марковић, то је успео да пренесе на цео тим, непредвидивост је Милошева ствар. Сада имамо и друге таленте који се развијају, као што су Јокић, Богдановић, који је ове године био много конкретнији, али може још. Као што је Бјелица, којем дајем да има лопту више у рукама, јер поседује тај квалитет. Он је веома нетипична четворка, поседује креацију плејмејкера. Радуљица је значајно напредовао у последње време, веома је важан за нас. Уживам са њима, они знају да долазе у репрезентацију код некога ко их жели, без обзира да ли био љут или бесан".

Преданост коју је имао као репрезентативац Ђорђевић је пренео и на селекторску функцију.

"Да, то је био мој циљ, то је је била моја опсесија и највећи циљ који сам имао. Идемо на Европско првенство са циљем да се наша химна последња чује на турниру. То је моја мисија".

Лука Дончић представља право освежење за европску кошарку, а с обзиром да има српске корене могао је да обуче и дрес Орлова, међутим, није било тако.

"Не. Покушао сам, али женска линија је преовладала. Његова мајка је Словенка, а отац Србин. Дечко је одрастао тамо и није могло ништа да се уради. Он поседује невероватну озбиљност и зрелост, његов начин игре је веома озбиљан. Нема никакве везе дал неко има 17 или 27 године, квалитет се види. Стварно волим Реал Мадрид".

Иако му сасвим сигурно није лако пало, Ђорђевић је изузетно сталожено прихватио смену у Панатинаикосу.

"Освојили смо Куп Грчке и елиминисани у четвртфиналу Евролиге од Басконије, то можда није био ниво игре из последњих 10 или 15 година. Нисам имао прилику да водим тим у плеј-офу, мислим да бисмо дошли до још једног трофеја. Имао сам добру хемију са тимом, урадили смо добар посао и са младим играчима Папајанисом и Харалампопулосом. Папајанис је завршио у НБА лиги", рекао је између осталог Ђорђевић за познати мадридски лист.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар