Његош Сикираш пропушта Еуробаскет?!

Крилни центар јуниорске репрезентације Босне и Херцеговине Његош Сикираш највјероватније ће због повреде да пропусти предстојеће Европско првенство у турском Самсуну.

Кошарка 15.12.2016 | 16:45
Његош Сикираш пропушта Еуробаскет?!
Сикираш је у пријатељском сусрету против Турске, коју су "змајићи" изгубили резултатом 79:71(22:21, 15:21, 22:11, 20:18) зарадио повреду тетиве прста на десној руци.

Како је пренио званични сајт Кошаркашког савеза БиХ, препорука љекара је да Његошева рука остане имобилисана 10 дана до скидања конаца, те да са тренинзима може наставити за 21 дан.

Једина нада да ће Сикираш ипак успјети да наступи на шампионату Европе је што у сриједу путује у Истанбул, гдје ће бити подвргнут додатним љекарским прегледима.

"КС БиХ организовао је за данас у Истанбулу додатни преглед који ће обавити признати турски љекарски тим, како би били сигурни у дијагнозу која је успостављена синоћ",саопштено је из Савеза.

Након обављених прегледа и претрага у Истанбулу, у четвртак ће се дефинитивно знати да ли ће Његош Сикираш играти на Еуробаскету које почиње у петак и траје до 22. децембра.

Босна и Херцеговина налази се у Ц групи заједно са Литванијом, Летонијом и Израелом, против којег ће играти први меч на Европском првенству 16. децембра.

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирсо

15.12.2016 18:54

Штета овакав човјек и играч а Пех и за њега и Репрезентацију. Брз опоравак људино и играцино.

ОДГОВОРИТЕ