Njegoš Sikiraš propušta Eurobasket?!

Krilni centar juniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine Njegoš Sikiraš najvjerovatnije će zbog povrede da propusti predstojeće Evropsko prvenstvo u turskom Samsunu.

Košarka 15.12.2016 | 16:45
Njegoš Sikiraš propušta Eurobasket?!
Sikiraš je u prijateljskom susretu protiv Turske, koju su "zmajići" izgubili rezultatom 79:71(22:21, 15:21, 22:11, 20:18) zaradio povredu tetive prsta na desnoj ruci.

Kako je prenio zvanični sajt Košarkaškog saveza BiH, preporuka ljekara je da Njegoševa ruka ostane imobilisana 10 dana do skidanja konaca, te da sa treninzima može nastaviti za 21 dan.

Jedina nada da će Sikiraš ipak uspjeti da nastupi na šampionatu Evrope je što u srijedu putuje u Istanbul, gdje će biti podvrgnut dodatnim ljekarskim pregledima.

"KS BiH organizovao je za danas u Istanbulu dodatni pregled koji će obaviti priznati turski ljekarski tim, kako bi bili sigurni u dijagnozu koja je uspostavljena sinoć",saopšteno je iz Saveza.

Nakon obavljenih pregleda i pretraga u Istanbulu, u četvrtak će se definitivno znati da li će Njegoš Sikiraš igrati na Eurobasketu koje počinje u petak i traje do 22. decembra.

Bosna i Hercegovina nalazi se u C grupi zajedno sa Litvanijom, Letonijom i Izraelom, protiv kojeg će igrati prvi meč na Evropskom prvenstvu 16. decembra.

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Mirso

15.12.2016 18:54

Šteta ovakav čovjek i igrač a Peh i za njega i Reprezentaciju. Brz oporavak ljudino i igracino.

ODGOVORITE