Видео: Џордан је то радио затворених очију, а ови момци се баш брукају!

Слободна бацања - важан, некада и пресудан сегмент у кошарци. На први поглед тако једноставно, али... Многе утакмице изгубљене су управо због пенала, шта се то дешава са играчима када стану на црту?

Кошарка 17.12.2016 | 15:15
Видео: Џордан је то радио затворених очију, а ови момци се баш брукају!
Слободна бацања су основа игре под обручима. Готово да нема навијача који је током гледања утакмица помислио “Па ово бих и ја погодио”. Чини се да је пенал лакше погодити него промашити, ипак и оним највећим се дешава да у кључним тренуцима потпуно подбаце.

Сви који су играли кошарку, кажу да слободна бацања могу да се шутирају и затворених очију. После великог броја тренинга, рука се сама навикне... Легендарни Мајкл Џордан је доказао да они истински мајстори могу да погоде и без гледања. Те 1991. године, прихватио је изазов Дикембе Мутомба. Током утакмице горостасни центар је тражио од Џордана да пенал шутне без гледања. Мајкл је прихватио и наравно погодио.

- Ово је за тебе душо - поручио је по многима најбољи играч свих времена ривалу.

Наравно, није могуће ни поштено упоређивати Џордана са другим играчима, али... И он и остали момци носе исто звање - кошаркаш.

Основни елемент игре под обручима, оно што је ас Чикага радио затворених очију за многе играче представља непремостиву препреку.



Ево како се људи који од кошарке зарађују милионе брукају:



Није до краја јасно како неко са пенала успе да промаши читав обруч...

Извор: блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар