Video: Džordan je to radio zatvorenih očiju, a ovi momci se baš brukaju!

Slobodna bacanja - važan, nekada i presudan segment u košarci. Na prvi pogled tako jednostavno, ali... Mnoge utakmice izgubljene su upravo zbog penala, šta se to dešava sa igračima kada stanu na crtu?

Košarka 17.12.2016 | 15:15
Video: Džordan je to radio zatvorenih očiju, a ovi momci se baš brukaju!
Slobodna bacanja su osnova igre pod obručima. Gotovo da nema navijača koji je tokom gledanja utakmica pomislio “Pa ovo bih i ja pogodio”. Čini se da je penal lakše pogoditi nego promašiti, ipak i onim najvećim se dešava da u ključnim trenucima potpuno podbace.

Svi koji su igrali košarku, kažu da slobodna bacanja mogu da se šutiraju i zatvorenih očiju. Posle velikog broja treninga, ruka se sama navikne... Legendarni Majkl Džordan je dokazao da oni istinski majstori mogu da pogode i bez gledanja. Te 1991. godine, prihvatio je izazov Dikembe Mutomba. Tokom utakmice gorostasni centar je tražio od Džordana da penal šutne bez gledanja. Majkl je prihvatio i naravno pogodio.

- Ovo je za tebe dušo - poručio je po mnogima najbolji igrač svih vremena rivalu.

Naravno, nije moguće ni pošteno upoređivati Džordana sa drugim igračima, ali... I on i ostali momci nose isto zvanje - košarkaš.

Osnovni element igre pod obručima, ono što je as Čikaga radio zatvorenih očiju za mnoge igrače predstavlja nepremostivu prepreku.



Evo kako se ljudi koji od košarke zarađuju milione brukaju:



Nije do kraja jasno kako neko sa penala uspe da promaši čitav obruč...

Izvor: blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar