Асад: Запад жели да сачува терористе

Сиријски предсједник Башар ал Асад упозорио је данас владе западних земаља да прије него што објаве, процијене своја саопштења, као што је случај са Алепом, јер све указује на то да их више брину терористи него цивили.

Свијет 14.12.2016 | 09:10
Асад: Запад жели да сачува терористе
Асад је у интервјуу за руску телевизијску станицу "Раша тудеј" критиковао реаговање Запада на упад терориста "Исламске државе" у Палмиру.

Према његовим ријечима, након што су терористи заузели Палмиру, западне владе нису реаговале, а да је ситуација обрнута и да је тај град под контролом снага сиријске Владе, тражили би заштиту свјетског насљеђа.

"У случају ослобођења Алепа, западни званичници и најјаче медијске куће брину о цивилима. Нису реаговали када су терористи држали град под контролом и убијали цивиле или нападали Палмиру, при том уништавајући свјетско, а не само сиријско насљеће", каже Асад.

Он је оцијенио да је офанзива "Исламске државе" на Палмиру повезана са дешавањима у Алепу јер исламисти тиме желе да одврате пажњу од губитка тог града и да спријече даље напредовање владиних снага, што није уродило плодом.

"У политици је веома важно читати између редова и не бити буквалан. Западне владе су од Русије тражиле да зауставе напредовање сиријске армије над терористима. Право значење њихових саопштења је да смо претјерали са поразом терориста јер то не треба да се деси, те да Москва Сиријцима каже да престану јер Запад жели да задржи и сачува терористе", закључује Асад.

Извор:Срна
Фото: ЕПА/САНА ХАНДОУТ

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Кики

14.12.2016 08:28

Надам се да це сиријски народ успјети да се рјеси овог говнета. Дрзи 15 % територије, ИСИЛ га гази ко пјиана будала сесир а он убија терористе (опзицију). Досад је успио да убије 700 000 терориста и јос их није поубијао.Смрад комунистицки.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Елиот

14.12.2016 11:52

Чуј смрад и говно, па овај цовјек је потпуно управу сто се тице начина који спроводи против побуњеника. Само напред Асад-е. Ови побуњеници и терористи су исти као и они од Фикрета Абдица, тјерај то у ПМ...

Name

Ддаамир

14.12.2016 12:02

Ово је луд цовек,коме је он прцедник уопсте ком народу

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре.босњама

14.12.2016 13:28

Он је председник,легални,Сиријског народа цију дрзаву су напали исламска дрзава,европљани,американци и босњаци. А уз њега само Руси и опет потрасе оволике терористе

ОДГОВОРИТЕ