Asad: Zapad želi da sačuva teroriste

Sirijski predsjednik Bašar al Asad upozorio je danas vlade zapadnih zemalja da prije nego što objave, procijene svoja saopštenja, kao što je slučaj sa Alepom, jer sve ukazuje na to da ih više brinu teroristi nego civili.

Svijet 14.12.2016 | 09:10
Asad: Zapad želi da sačuva teroriste
Asad je u intervjuu za rusku televizijsku stanicu "Raša tudej" kritikovao reagovanje Zapada na upad terorista "Islamske države" u Palmiru.

Prema njegovim riječima, nakon što su teroristi zauzeli Palmiru, zapadne vlade nisu reagovale, a da je situacija obrnuta i da je taj grad pod kontrolom snaga sirijske Vlade, tražili bi zaštitu svjetskog nasljeđa.

"U slučaju oslobođenja Alepa, zapadni zvaničnici i najjače medijske kuće brinu o civilima. Nisu reagovali kada su teroristi držali grad pod kontrolom i ubijali civile ili napadali Palmiru, pri tom uništavajući svjetsko, a ne samo sirijsko nasljeće", kaže Asad.

On je ocijenio da je ofanziva "Islamske države" na Palmiru povezana sa dešavanjima u Alepu jer islamisti time žele da odvrate pažnju od gubitka tog grada i da spriječe dalje napredovanje vladinih snaga, što nije urodilo plodom.

"U politici je veoma važno čitati između redova i ne biti bukvalan. Zapadne vlade su od Rusije tražile da zaustave napredovanje sirijske armije nad teroristima. Pravo značenje njihovih saopštenja je da smo pretjerali sa porazom terorista jer to ne treba da se desi, te da Moskva Sirijcima kaže da prestanu jer Zapad želi da zadrži i sačuva teroriste", zaključuje Asad.

Izvor:Srna
Foto: EPA/SANA HANDOUT

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Kiki

14.12.2016 08:28

Nadam se da ce sirijski narod uspjeti da se rjesi ovog govneta. Drzi 15 % teritorije, ISIL ga gazi ko pjiana budala sesir a on ubija teroriste (opziciju). Dosad je uspio da ubije 700 000 terorista i jos ih nije poubijao.Smrad komunisticki.

ODGOVORITE
Name

Eliot

14.12.2016 11:52

Čuj smrad i govno, pa ovaj covjek je potpuno upravu sto se tice načina koji sprovodi protiv pobunjenika. Samo napred Asad-e. Ovi pobunjenici i teroristi su isti kao i oni od Fikreta Abdica, tjeraj to u PM...

Name

Ddaamir

14.12.2016 12:02

Ovo je lud covek,kome je on prcednik uopste kom narodu

ODGOVORITE
Name

re.bosnjama

14.12.2016 13:28

On je predsednik,legalni,Sirijskog naroda ciju drzavu su napali islamska drzava,evropljani,amerikanci i bosnjaci. A uz njega samo Rusi i opet potrase ovolike teroriste

ODGOVORITE