Изабрани спортисти године Јадра

Александра Црвендакић, члан Женске кошаркашке репрезентације Србије, која се на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру „окитила“ бронзаном медаљом, и лознички стрелац Здравко Савановић, учесник Параолимпијских игара у Рију, проглашени су за најбоље спортисте Лознице и Јадра у оквиру традиционалне манифестације коју организују „Лозничке новости“, један од најчитанијих локалних листова у региону.

Србија 13.12.2016 | 21:40
Изабрани спортисти године Јадра
Најуспешнији спортски колектив је Боксерски клуб "Лозница" који је, без пораза, постао шампион Прве лиге Србије.

Признања спортским надама „заслужиле су кошаркашица ЖКК `Лозница` Милица Секулић, рукометашица ЖРК `Лозница` Нина Николић, омладинац београдског ФК `Бродарац`, омладински репрезентативац Србије Дејан Ђурић и каратиста Михаило Василић, члан КК `Лозница`.

"Наш лист је доделио и посебно постхумно признање за афирмацију спорта лозничком бициклисти Дејану Марићу који је преминуо крајем септембра после несрећног пада на трци у кинеској провинцији Фуџијан", каже за БН телевизију Зорица Вишњић, главни уредник „Лозничких новости“, која је, однедавно и на челу асоцијације „Локал прес“.

Признање је примила Дејанова мајка Миланка, а дирљив говор одржао је Марићев тренер Радиша Чубрић.

Свечаном уручењу признања, у Галерији „Мина Караџић“, присуствовали су и мнобројни гости, а приређен је и пригодан коктел.

Најбоља спортисткиња Александра Црвендакић није присуствовала свечаности због обавеза у Мађарској, али је послала поруку, у којој је захвалила за указану част.

Спортским надама "Лозничких новости" награде је уручио светски првак у фудбалу и прошлогодишњи најбољи спортиста у избору нашег листа Немања Максимовић.

Пригодни дарови уручени су и каратисткињама Славки Петровић, КК «Лозница», Марини Дамњановић, КК "Студентски град" и Бојани Јанковић, КК "Јадар", Драгинац које су освојиле златне, односно бронзану медаљу у борбама на Балканском првенству у Сарајеву крајем прошле седмице.

БН телевизија(В.М.)

Коментари / 0

Оставите коментар