Izabrani sportisti godine Jadra

Aleksandra Crvendakić, član Ženske košarkaške reprezentacije Srbije, koja se na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru „okitila“ bronzanom medaljom, i loznički strelac Zdravko Savanović, učesnik Paraolimpijskih igara u Riju, proglašeni su za najbolje sportiste Loznice i Jadra u okviru tradicionalne manifestacije koju organizuju „Lozničke novosti“, jedan od najčitanijih lokalnih listova u regionu.

Srbija 13.12.2016 | 21:40
Izabrani sportisti godine Jadra
Najuspešniji sportski kolektiv je Bokserski klub "Loznica" koji je, bez poraza, postao šampion Prve lige Srbije.

Priznanja sportskim nadama „zaslužile su košarkašica ŽKK `Loznica` Milica Sekulić, rukometašica ŽRK `Loznica` Nina Nikolić, omladinac beogradskog FK `Brodarac`, omladinski reprezentativac Srbije Dejan Đurić i karatista Mihailo Vasilić, član KK `Loznica`.

"Naš list je dodelio i posebno posthumno priznanje za afirmaciju sporta lozničkom biciklisti Dejanu Mariću koji je preminuo krajem septembra posle nesrećnog pada na trci u kineskoj provinciji Fudžijan", kaže za BN televiziju Zorica Višnjić, glavni urednik „Lozničkih novosti“, koja je, odnedavno i na čelu asocijacije „Lokal pres“.

Priznanje je primila Dejanova majka Milanka, a dirljiv govor održao je Marićev trener Radiša Čubrić.

Svečanom uručenju priznanja, u Galeriji „Mina Karadžić“, prisustvovali su i mnobrojni gosti, a priređen je i prigodan koktel.

Najbolja sportistkinja Aleksandra Crvendakić nije prisustvovala svečanosti zbog obaveza u Mađarskoj, ali je poslala poruku, u kojoj je zahvalila za ukazanu čast.

Sportskim nadama "Lozničkih novosti" nagrade je uručio svetski prvak u fudbalu i prošlogodišnji najbolji sportista u izboru našeg lista Nemanja Maksimović.

Prigodni darovi uručeni su i karatistkinjama Slavki Petrović, KK «Loznica», Marini Damnjanović, KK "Studentski grad" i Bojani Janković, KK "Jadar", Draginac koje su osvojile zlatne, odnosno bronzanu medalju u borbama na Balkanskom prvenstvu u Sarajevu krajem prošle sedmice.

BN televizija(V.M.)

Komentari / 0

Ostavite komentar