Нијемац сурово охладио Милан и Интер!

Некад су били велики, сада пропадају… Нема смисла да идем тамо! “Прелазак у Милан или Интер из Бундеслиге би био корак уназад у каријери, Италија је тек четврта лиге Европе, а више нема ни најбоље дефанзивце”, поручио је један од најтраженијих штопера данашњице.

Фудбал 14.12.2016 | 19:30
Нијемац сурово охладио Милан и Интер!
Никлас Зуле се у последње време профилисао као један од штопера који су будућност европског фудбала. Младог дефанзивца Хофенхајма би у својим редовим радо видели многи велики и богати клубови Европе, међу којима су и италијански великани Милан и Интер.

Још прошлог лета је 21-годишњег Немца желео Антонио Конте у Челсију. Али отац младог Немца је тада одбацио могућност преласка на Стамфорд Бриџ уз поруку да је рано, али да би у следећем прелазном року могло да дође до Зулеовог преласка у Челси.

Ове јесени су Милан и Интер показали интересовање за Хофенхајмовог репрезентативца, али он је истакао да нема намеру да долази у италијански фудбал јер то схвата као корак назад у каријери.

“Знам да је мој агент контактиран. Али за мене прелазак Италију нема никаквог смисла. Милан и Интер су изгубили своју магију која их је чинила великима. Не могу ни да се квалификују за Европу. У прошлости су имали велике играче, а имена клубова су имала тежину. Леп је то град, навијачи су сјајни… Али клубови пропадају. Отићи тамо из Бундеслиги би био корак уназад у каријери. Преферирам енглеску Премијер лигу”, рекао је Зуле за Газету дело спорт.

Да Зуле нема високо мишљење о италијанској лиги говоре и следеће речи:

“Италија је тек четврта лига Европе. Више немају ни најбоље дефанзивце као што су били Канаваро или Неста. Кјелини и Бонући су сјајни играчи, али нису класа Серхија Рамоса или Џерома Боатенга”, поручио је Зуле.

Челси се и даље помиње као кандидат за његово довођење, али је извесно да од селидбе из Хофенхајма у јануару неће бити ништа. Клуб ће сачекати лето јер цена малдог штопера расте са добрим играма током сезоне.

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес

Коментари / 0

Оставите коментар