Nijemac surovo ohladio Milan i Inter!

Nekad su bili veliki, sada propadaju… Nema smisla da idem tamo! “Prelazak u Milan ili Inter iz Bundeslige bi bio korak unazad u karijeri, Italija je tek četvrta lige Evrope, a više nema ni najbolje defanzivce”, poručio je jedan od najtraženijih štopera današnjice.

Fudbal 14.12.2016 | 19:30
Nijemac surovo ohladio Milan i Inter!
Niklas Zule se u poslednje vreme profilisao kao jedan od štopera koji su budućnost evropskog fudbala. Mladog defanzivca Hofenhajma bi u svojim redovim rado videli mnogi veliki i bogati klubovi Evrope, među kojima su i italijanski velikani Milan i Inter.

Još prošlog leta je 21-godišnjeg Nemca želeo Antonio Konte u Čelsiju. Ali otac mladog Nemca je tada odbacio mogućnost prelaska na Stamford Bridž uz poruku da je rano, ali da bi u sledećem prelaznom roku moglo da dođe do Zuleovog prelaska u Čelsi.

Ove jeseni su Milan i Inter pokazali interesovanje za Hofenhajmovog reprezentativca, ali on je istakao da nema nameru da dolazi u italijanski fudbal jer to shvata kao korak nazad u karijeri.

“Znam da je moj agent kontaktiran. Ali za mene prelazak Italiju nema nikakvog smisla. Milan i Inter su izgubili svoju magiju koja ih je činila velikima. Ne mogu ni da se kvalifikuju za Evropu. U prošlosti su imali velike igrače, a imena klubova su imala težinu. Lep je to grad, navijači su sjajni… Ali klubovi propadaju. Otići tamo iz Bundesligi bi bio korak unazad u karijeri. Preferiram englesku Premijer ligu”, rekao je Zule za Gazetu delo sport.

Da Zule nema visoko mišljenje o italijanskoj ligi govore i sledeće reči:

“Italija je tek četvrta liga Evrope. Više nemaju ni najbolje defanzivce kao što su bili Kanavaro ili Nesta. Kjelini i Bonući su sjajni igrači, ali nisu klasa Serhija Ramosa ili Džeroma Boatenga”, poručio je Zule.

Čelsi se i dalje pominje kao kandidat za njegovo dovođenje, ali je izvesno da od selidbe iz Hofenhajma u januaru neće biti ništa. Klub će sačekati leto jer cena maldog štopera raste sa dobrim igrama tokom sezone.

Izvor: mozzartsport

FOTO: Action images

Komentari / 0

Ostavite komentar