Ах, та новинарска ''објективност'': Роналдо освојио "Балон де Месси"!

Знамо да на релацији Барселона - Мадрид постоји озбиљна нетрпељивост, али прочитајте само извештај каталонског "Спорта" са гала вечери у Паризу.

Фудбал 14.12.2016 | 15:00
Ах, та новинарска ''објективност'': Роналдо освојио "Балон де Месси"!
Кристијано Роналдо, двоструки шампион Европе у овој години на измаку, прво са Реал Мадридом у Лиги шампиона, а онда и Португалијом на ЕУРО у Француској, проглашен је за најбољег фудбалера света у избору "Франце Фоотбалл" магазина.

У гласању, у ком су учествовали спортски новинари са свих страна света, "Баллон д'Ор" припао је Португалцу који је добио дупло више (и кусур) гласова од вечитог ривала, Лионела Месија из Барселоне, који од трофеја у 2016. години има "дуплу круну" у Шпанији, Примеру и Копа дел реј.

И, док су мадридски листови "Марца" и "Ас" егзалтирано прославили четврту "Златну лопту" коју је Роналдо добио, а другу у одвојеним изборима ФИФА и "Франце Фоотбалл" магазина, каталонски "Ел Мундо Депортиво" и "Спорт" пажњу су поклонили исходу жреба за осмину финала Лиге шампиона у којем је Барса извукла Пари Сен Жермен. 

"Депор" је тако посветио насловницу дуелу уругвајских звезда, Луиса Суареза и Единсона Каванија, док је "Спорт" дуплерицу, ипак, оставио за тријумф звезде Реал Мадрида, али... какви су то коментари само били.

Колумнисти "Спорта", у извештају са гала вечери у Паризу, објавили су наслов: "Роналдо освојио 'Балон де Месси'", алудирајући да је "Златна лопта" трофеј који трајно припада Месију, а који се повремено и неоправдано додељује другим фудбалерима – односно Роналду, јер нико други није постао најбољи на свету од када је Месију то први пут пошло за руком 2009.

Омалени Аргентинац, "десетка" Барселоне, и даље има предност у односу на две године старијег ривала, јер има пет "Златних лопти", а остаје му шанса да у јанару победи у избору ФИФА, јер се од ове године – после шест година сарадње – поново одвојено проглашава најбољи на свету у изборима као што рекосмо ФИФА и "Франце Фоотбалл" часописа.

Али, то није спречило запослене у "Спорту" да напишу како Роналдо ни према ком мерилу није заслужио ову награду, осим што је био члан екипа које су освајале трофеје ове године. Закључено је да је током избора за најбољег играча године "нешто пошло по злу, јер је избори било кога, осим Месија на подијуму, потпуно неправедан".

Колегама из "Франце Фоотбалл" магазина поручено је да су извршили својеврсно "самоубиство", а чињеницу да су три четвртине новинара с правом гласа изабрали управо Роналда, "Спорт" је образложио чуђењем, јер такав избор нема никаквог смисла и вероватно је последица гласања по мерилима која нису чисто спортска.

"Роналдо је најбољи фудбалер међу људима. Честитамо. Многима би се то допало... Али, један ванземаљац живи међу нама", пише "Спорт", који је у све умешао и синове двојице славних фудбалера подсећајући да је приликом једног избора за најбољег на свету мали Тијаго Меси питао: "Тата, да ли ћеш опет ићи да даш гол?"

"Ово питање би више приличило Роналдовом сину, јер је Роналдо тај који је гладан голова, личне славе, док је Меси најчистији облик фудбалера", пише колумниста овог листа који је текст завршио са...

"На крају, ипак је 5:4 за Тату Месија".

Остављамо вама да коментаришете...

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар