Ah, ta novinarska ''objektivnost'': Ronaldo osvojio "Balon de Messi"!

Znamo da na relaciji Barselona - Madrid postoji ozbiljna netrpeljivost, ali pročitajte samo izveštaj katalonskog "Sporta" sa gala večeri u Parizu.

Fudbal 14.12.2016 | 15:00
Ah, ta novinarska ''objektivnost'': Ronaldo osvojio "Balon de Messi"!
Kristijano Ronaldo, dvostruki šampion Evrope u ovoj godini na izmaku, prvo sa Real Madridom u Ligi šampiona, a onda i Portugalijom na EURO u Francuskoj, proglašen je za najboljeg fudbalera sveta u izboru "France Football" magazina.

U glasanju, u kom su učestvovali sportski novinari sa svih strana sveta, "Ballon d'Or" pripao je Portugalcu koji je dobio duplo više (i kusur) glasova od večitog rivala, Lionela Mesija iz Barselone, koji od trofeja u 2016. godini ima "duplu krunu" u Španiji, Primeru i Kopa del rej.

I, dok su madridski listovi "Marca" i "As" egzaltirano proslavili četvrtu "Zlatnu loptu" koju je Ronaldo dobio, a drugu u odvojenim izborima FIFA i "France Football" magazina, katalonski "El Mundo Deportivo" i "Sport" pažnju su poklonili ishodu žreba za osminu finala Lige šampiona u kojem je Barsa izvukla Pari Sen Žermen. 

"Depor" je tako posvetio naslovnicu duelu urugvajskih zvezda, Luisa Suareza i Edinsona Kavanija, dok je "Sport" duplericu, ipak, ostavio za trijumf zvezde Real Madrida, ali... kakvi su to komentari samo bili.

Kolumnisti "Sporta", u izveštaju sa gala večeri u Parizu, objavili su naslov: "Ronaldo osvojio 'Balon de Messi'", aludirajući da je "Zlatna lopta" trofej koji trajno pripada Mesiju, a koji se povremeno i neopravdano dodeljuje drugim fudbalerima – odnosno Ronaldu, jer niko drugi nije postao najbolji na svetu od kada je Mesiju to prvi put pošlo za rukom 2009.

Omaleni Argentinac, "desetka" Barselone, i dalje ima prednost u odnosu na dve godine starijeg rivala, jer ima pet "Zlatnih lopti", a ostaje mu šansa da u janaru pobedi u izboru FIFA, jer se od ove godine – posle šest godina saradnje – ponovo odvojeno proglašava najbolji na svetu u izborima kao što rekosmo FIFA i "France Football" časopisa.

Ali, to nije sprečilo zaposlene u "Sportu" da napišu kako Ronaldo ni prema kom merilu nije zaslužio ovu nagradu, osim što je bio član ekipa koje su osvajale trofeje ove godine. Zaključeno je da je tokom izbora za najboljeg igrača godine "nešto pošlo po zlu, jer je izbori bilo koga, osim Mesija na podijumu, potpuno nepravedan".

Kolegama iz "France Football" magazina poručeno je da su izvršili svojevrsno "samoubistvo", a činjenicu da su tri četvrtine novinara s pravom glasa izabrali upravo Ronalda, "Sport" je obrazložio čuđenjem, jer takav izbor nema nikakvog smisla i verovatno je posledica glasanja po merilima koja nisu čisto sportska.

"Ronaldo je najbolji fudbaler među ljudima. Čestitamo. Mnogima bi se to dopalo... Ali, jedan vanzemaljac živi među nama", piše "Sport", koji je u sve umešao i sinove dvojice slavnih fudbalera podsećajući da je prilikom jednog izbora za najboljeg na svetu mali Tijago Mesi pitao: "Tata, da li ćeš opet ići da daš gol?"

"Ovo pitanje bi više priličilo Ronaldovom sinu, jer je Ronaldo taj koji je gladan golova, lične slave, dok je Mesi najčistiji oblik fudbalera", piše kolumnista ovog lista koji je tekst završio sa...

"Na kraju, ipak je 5:4 za Tatu Mesija".

Ostavljamo vama da komentarišete...

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar