Дјевојчицу ујео пас - одштета 81 динар

Ученицу петог разреда ОШ "Радоје Домановић" из Параћина ујео је пас по изласку из школе, а осигуравајућа кућа одобрила јје исплату накнаде од тачно 81 динара.

Србија 13.12.2016 | 12:18
Дјевојчицу ујео пас - одштета 81 динар
Девојчицу је напао пас непосредно по изласку из школе, поцепао јој јакну и раскрварио раме. Она је на срећу добро, ако се изузме стрес који је доживела, али је решење осигуравајуће куће, како каже њена бака Биљана Марковић, брука и срамота, пишу "Вечерње новости".

"Све се десило 21. новембра. Анастасија је тек изашла из школског дворишта и сагла се да завеже пертлу, када ју је напао непознати пас. Имала је на срећу јакну коју је пас поцепао и поред тога у раме јој зарио зубе. Одвезли смо је у Хитну помоћ, па после у Завод за јавно здравље у Ћуприји. Родитељи су све пријавили школи где ђаци имају уредно плаћено осигурање, школа је предала документацију и погледајте коју је накнаду моја унука добила", прича бака девојчице.

У решењу које је стигло на кућну адресу, између осталог, пише да је дат налог да се исплати износ од 81 динара, а да је основу достављене медицинске документације закључено да не постоје трајне последице пријављене повреде.

"Боље да су нас одбили, мање бисмо се љутили, него што су нам дали овако срамни износ. Ово је велико понижење од куће са којом школа има уговор, а родитељи почетком сваке године то плаћају. Питам надлежне у осигурању колико деца треба да нам буду унакажена од уједа, колико руку и ногу треба да буде поломљено да би исплатили неку нормалну суму?", каже бака Биљана.

Директорка школе Драгана Вељковић, истичући да је и сама непријатно изненађена случајем, тврди да са осигуравајућом кућом "Генерали осугурања Србија" имају добру сарадњу.

"Савет родитеља на почетку сваке школске године бира осигуравајућу кућу на тендеру. За нас је врло важно да сви ђаци буду осигурани и безбедни јер се школа налази на врло прометној раскрсници. Имамо 635 ђака и сви су осигурани 24 сата, без обзира на место на коме су, што је посебно важно због екскурзија", истиче Драгана Вељковић и додаје да на висину накнаде утиче тежина повреде коју процењује лекар.

За ову школску годину, родитељи су платили осигурање 300 динара, а захваљујући тој осигуравајућој кући, истиче директорка, осигурани су и ђаци чији су родитељи толико лошег материјалног стања да нису платили. До сада је било десетак повреда и све су уредно исплаћене. За уганућа или преломе одштета је била од 5.000 до 6.000 динара, наводе "Новости".

Извор: Вечерње новости
Фото: ГеттyИмагес

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Кики

13.12.2016 11:27

Овде нико не говори о збрињавању паса луталица. Сви о осигирању и парама. Исто ко и код нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вуцко

13.12.2016 11:42

То се зове уредјена дрзава, позељна за зивот.

ОДГОВОРИТЕ