Djevojčicu ujeo pas - odšteta 81 dinar

Učenicu petog razreda OŠ "Radoje Domanović" iz Paraćina ujeo je pas po izlasku iz škole, a osiguravajuća kuća odobrila jje isplatu naknade od tačno 81 dinara.

Srbija 13.12.2016 | 12:18
Djevojčicu ujeo pas - odšteta 81 dinar
Devojčicu je napao pas neposredno po izlasku iz škole, pocepao joj jaknu i raskrvario rame. Ona je na sreću dobro, ako se izuzme stres koji je doživela, ali je rešenje osiguravajuće kuće, kako kaže njena baka Biljana Marković, bruka i sramota, pišu "Večernje novosti".

"Sve se desilo 21. novembra. Anastasija je tek izašla iz školskog dvorišta i sagla se da zaveže pertlu, kada ju je napao nepoznati pas. Imala je na sreću jaknu koju je pas pocepao i pored toga u rame joj zario zube. Odvezli smo je u Hitnu pomoć, pa posle u Zavod za javno zdravlje u Ćupriji. Roditelji su sve prijavili školi gde đaci imaju uredno plaćeno osiguranje, škola je predala dokumentaciju i pogledajte koju je naknadu moja unuka dobila", priča baka devojčice.

U rešenju koje je stiglo na kućnu adresu, između ostalog, piše da je dat nalog da se isplati iznos od 81 dinara, a da je osnovu dostavljene medicinske dokumentacije zaključeno da ne postoje trajne posledice prijavljene povrede.

"Bolje da su nas odbili, manje bismo se ljutili, nego što su nam dali ovako sramni iznos. Ovo je veliko poniženje od kuće sa kojom škola ima ugovor, a roditelji početkom svake godine to plaćaju. Pitam nadležne u osiguranju koliko deca treba da nam budu unakažena od ujeda, koliko ruku i nogu treba da bude polomljeno da bi isplatili neku normalnu sumu?", kaže baka Biljana.

Direktorka škole Dragana Veljković, ističući da je i sama neprijatno iznenađena slučajem, tvrdi da sa osiguravajućom kućom "Generali osuguranja Srbija" imaju dobru saradnju.

"Savet roditelja na početku svake školske godine bira osiguravajuću kuću na tenderu. Za nas je vrlo važno da svi đaci budu osigurani i bezbedni jer se škola nalazi na vrlo prometnoj raskrsnici. Imamo 635 đaka i svi su osigurani 24 sata, bez obzira na mesto na kome su, što je posebno važno zbog ekskurzija", ističe Dragana Veljković i dodaje da na visinu naknade utiče težina povrede koju procenjuje lekar.

Za ovu školsku godinu, roditelji su platili osiguranje 300 dinara, a zahvaljujući toj osiguravajućoj kući, ističe direktorka, osigurani su i đaci čiji su roditelji toliko lošeg materijalnog stanja da nisu platili. Do sada je bilo desetak povreda i sve su uredno isplaćene. Za uganuća ili prelome odšteta je bila od 5.000 do 6.000 dinara, navode "Novosti".

Izvor: Večernje novosti
Foto: GettyImages

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kiki

13.12.2016 12:27

Ovde niko ne govori o zbrinjavanju pasa lutalica. Svi o osigiranju i parama. Isto ko i kod nas.

ODGOVORITE
Name

Vucko

13.12.2016 12:42

To se zove uredjena drzava, pozeljna za zivot.

ODGOVORITE