Бихаћ: Убијен официр Оружаних снага БиХ

Једна особа изгубила је живот у пуцњави која се синоћ догодила око 21.20 часова у Бихаћу, потврђено је из Министарства унутрашњих послова Унско-санског кантона за Н1.

Босна и Херцеговина 13.12.2016 | 08:01
Бихаћ: Убијен официр Оружаних снага БиХ
Пуцњава је забиљежна поред породичне куће високог официра Оружаних снага БиХ Сеада Дураковића, који је том приликом смртно страдао.

Како је рекла портпаролка МУП-а УСК Снежана Галић, у 21.20 сати полицијска станица у Бихаћу је информисана о пуцњевима у улици Скендера Куленовића.

"Патрола је убрзо упућена у улицу Скендера Куленовића гдје је затекла тијело мртвог мушкарца поред породичне куће бригадира Сеада Дураковића" казала је Галић.

Незванично, како јавља Н1, након пуцњаве ухапшена је једна особа. Више информација биће познато након увиђаја.

Ко је Дураковић?

Суд БиХ је у новембру високог официра Оружаних снага Сеада Дураковића прогласио кривим за противзаконито посредовање приликом запошљавања и осудио га на три године затвора.

Дураковић је проглашен кривим што је, заједно са Сеадом Фазлићем, као високопозиционирани официр у Оружаним снагама БиХ од 2011. до 2014. године обећавао особама да ће се запослити као официри и војници у ОС БиХ са циљем прибављања противправне имовинске користи, јавља БИРН.

Како се наводи у пресуди, Дураковић је захтјевао износе од 500 до 2.500 конвертибилних марака (КМ), а да нико од оштећених није примљен у ОС БиХ. Фазлић је проглашен кривим због тога што је у два наврата носио коверту са новцем од особе којој је Дураковић обећао запослење за његовог сина.

Извор: Н1

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

мф

13.12.2016 07:09

У цијелој БиХ је велики ризик, превисе орузија

ОДГОВОРИТЕ
Name

Борац

13.12.2016 10:43

Није превисе орузја ,него је превисе превараната и хостаплера који варају народ мада имају добре плате и привилегије које злоупотребљавају.

Name

Драган

13.12.2016 08:01

Јбга, варао сиротињу, неком пук'о филм... Тако то иде.

ОДГОВОРИТЕ