Bihać: Ubijen oficir Oružanih snaga BiH

Jedna osoba izgubila je život u pucnjavi koja se sinoć dogodila oko 21.20 časova u Bihaću, potvrđeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona za N1.

Bosna i Hercegovina 13.12.2016 | 08:01
Bihać: Ubijen oficir Oružanih snaga BiH
Pucnjava je zabilježna pored porodične kuće visokog oficira Oružanih snaga BiH Seada Durakovića, koji je tom prilikom smrtno stradao.

Kako je rekla portparolka MUP-a USK Snežana Galić, u 21.20 sati policijska stanica u Bihaću je informisana o pucnjevima u ulici Skendera Kulenovića.

"Patrola je ubrzo upućena u ulicu Skendera Kulenovića gdje je zatekla tijelo mrtvog muškarca pored porodične kuće brigadira Seada Durakovića" kazala je Galić.

Nezvanično, kako javlja N1, nakon pucnjave uhapšena je jedna osoba. Više informacija biće poznato nakon uviđaja.

Ko je Duraković?

Sud BiH je u novembru visokog oficira Oružanih snaga Seada Durakovića proglasio krivim za protivzakonito posredovanje prilikom zapošljavanja i osudio ga na tri godine zatvora.

Duraković je proglašen krivim što je, zajedno sa Seadom Fazlićem, kao visokopozicionirani oficir u Oružanim snagama BiH od 2011. do 2014. godine obećavao osobama da će se zaposliti kao oficiri i vojnici u OS BiH sa ciljem pribavljanja protivpravne imovinske koristi, javlja BIRN.

Kako se navodi u presudi, Duraković je zahtjevao iznose od 500 do 2.500 konvertibilnih maraka (KM), a da niko od oštećenih nije primljen u OS BiH. Fazlić je proglašen krivim zbog toga što je u dva navrata nosio kovertu sa novcem od osobe kojoj je Duraković obećao zaposlenje za njegovog sina.

Izvor: N1

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

mf

13.12.2016 07:09

U cijeloj BiH je veliki rizik, previse oruzija

ODGOVORITE
Name

Borac

13.12.2016 10:43

Nije previse oruzja ,nego je previse prevaranata i hostaplera koji varaju narod mada imaju dobre plate i privilegije koje zloupotrebljavaju.

Name

Dragan

13.12.2016 08:01

Jbga, varao sirotinju, nekom puk'o film... Tako to ide.

ODGOVORITE