То је дерби: Снијег, туча, црвени, седам плус!

Шахтјор нокаутирао Динамо, баксузни Качериди! Рудари славили у Кијеву са 4:3 и сада имају 13 бодова више од највећег ривала!

Фудбал 12.12.2016 | 21:10
То је дерби: Снијег, туча, црвени, седам плус!
Можда нису богати као Барселона и Реал Мадрид или атрактивни као Ривел Плата и Бока Јуниорс, али Динамо Кијев и Шахтјор одиграли су вечерас страшан дерби на стадиону Валериј Лобановски. Привремено расељени Шахтјор, који већ 2014. домом зове Љвов, а не Донејцк, славио је са 4:3 у утакмици која је по свему досегла највише стандарде европског фудбала.

Није фудбалерима два најтрофејнија украјинска клуба сметало ни хладно време, минус шест Целзијуса, ни снег, ни ветар. Када неко зна да игра, онда зна и нема ту никаквих отежавајућих околности.

А поред седам голова, гледаоци у Кијеву су видели и црвени картон, прштало је у сваком дуелу, било је и преократа, чарки и, коначно, сјајних потеза. Трагичар меча свакако је био дефанзивац Динама, Јевген Качериди који је успео да постигне чак два аутогола.

Шахтјор је потврдио да је ове сезоне ипак квалитетнија екипа, везао 12. победу у свим такмичењима и стекао 13 бодова предности у односу на другопласирани Динамо.

Кијевљанима није било довољно то што су играли на свом терену и што су водили два пута, али су на крају морали да буду срећни што нису претрпели катастрофу.

Наговештај Динамовог потопа је дошао је у 58. минуту када је Факундо Фереира, после сјајног контранапада искористио асистенцију Марлоса.

Само три минута касније баш је заискрило на терену, а епилог је био црвени картон за фудбалера Динама Жуниора Мораеша. Нервозан због промашаја посложио је тројицу противничких играча на земљу, укључујући и капитена Рудара Дарија Срну.

Од тог тренутка гостујућа екипа потпуно је преузела контролу над оним што се дешава на терену, мада је и Динамо покушавао да затресе мрежу Шахтјора, а најближи трећем голу домаћин је био када се голман Андреј Пјатов заиграо пред својим голом, али је прошао некажњено.

На другој страни, Шахтјор је кидисао у сваком нападу, користио играча више. Малтене сваки прелазак на противничку половину резултирао је шансом или полушансом.

Радили су Рудари у последњих пола сата шта су хтели пред голом Динама. Марлос је погодио пречку у 75. минуту, али је све дилеме отклонио несрећни Јевген Качериди.

А све је почело као у сну за Динамо. Већ у 13. секунди Жуниор Мораеш је побегао одбрани гостију и затресао мрежу за велику радост навијача кијевског гиганта. Али, само два минута касније Качериди је скренуо лопту у сопствену мрежу после слодобног ударца бразилског интернационалца Бернарда.

Када је у 30. минуту Сергеј Рибалка послао стрелу из слободног ударца, вероватно нико на стадиону није могао да претпостави како ће ова утакмица да се заврши. И онда је у другом полувремену почео преокрет.

Погодак Артјома Беседина у петом минуту судијске надокнаде само је ублажио пораз Динама који је утакмицу завршио са деветорицом фудбалера, јер је у последњим секундама други жути картон добио и Рибалка.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар