Роналдо освојио Златну лопту!

Португалац Кристијано Роналдо освојио је Златну лопту за најбољег играча света у 2016. години!

Фудбал 12.12.2016 | 21:00
Роналдо освојио Златну лопту!
То је звезди Реала четврта Златна лопта коју је освојио у каријери пошто је ову награду добио и 2008, 2013. и 2014. године.

Сада поново има једну мање од Аргентинца Лионела Месија. Овај тандем освојио је сваку Златну лопту од 2008. године.

Роналдо је током 2016. освојио Лигу шампиона са Реалом, а са репрезентацијом Португала је постао првак Европе.

Он није присуствовао додели признања у Паризу јер је отпутовао са тимом на ФИФА Светско клупско првенство у Јапан.

"Да Португал или Реал нису победили, не бих ни ја освојио ову награду. Тим је увак на првом месту", рекао је Роналдо.

Пехар Лиге шампиона и титуча првака Европе са репрезентацијом Португалије. Кристијано Роналдо је у 2016. године постао богатији за два најзначанија трофеја у европском фудбалу, а на њих се управо надовезао и онај највећи кад су индивидуална признања у питању.  Магазин Франс Фудбал уручио је асу мадридског Реала Златну лопту за играча године у Европи.

Роналду је ово четврта Златна лопта у каријери што значи да му сада недостаје само једна да би сустигао петоструког лауреата Лионела Месија, који је уз Антоана Гризмана и ове сезоне био главни ривал Португалца. Меси и Роналдо, уосталом, држе монопол на Златну лопту још од 2008. године.

Имајте на уму да су њу од 2010. до 2015. заједнички уручиали Фифа и Франс Фудбал. Ове године та сарадња је прекинута.

Али то није вечерашња тема. Вечерас се прича о Роналду и његов 51 гол на 54 утакмице за клуб и репрезентацију у 2016. године.

Иначе, Франс фудбал је објавио и како је изгледао коначан поредак најужег круга кандидата са изузетком оних од другог до петог места. Шести је био Герет Бејл, седмиРијад Марез, осми Џејми Варди, девето место су делили Ђанлуиђи Буфон и Пепе, 11. је биоПјер-Емерик Обамејан, па следе Руи Патрисио, Златан Ибрахимовић, те Пол Погба и АртуроВидал на деоби 14. позиције, затим Роберт Левандовски и на заједничком 17. степеникуДимитри Паје, Тони Крос и Лука Модрић.

Роналдо се овим (апсолутно заслуженим!) достигнућем приближио Лионелу Месију на само једну Златну лопту мање. Аргентинац их је освајао 2009, 2010, 2011, 2012, па 2015 и његово вођство у неколико наврата се чинило недостижним.

Међутим...

Да би стигао прву звезду Барселоне, "ЦР7" мораће да освоји још "само" још једну лопту од злата, тешку 12 килограма.

Без обзира на то, Роналдо је освајањем ове награде већ постао Европљанин са највише најпрестижнијих трофеја у својој колекцији. До ове вечери, делио је прво место са Мишелом Платинијем, Јоханом Кројфом и Марком Ван Бастеном, који су освајали награду по три пута.

Последњи гол у пенал серији финала Лиге шампиона, сузе због повреде на почетку финала Европског првенства, па његово емотивно славље и скакање крај клупе... 2016. је била година Кристијана Роналда!

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар