ЕП: Ништа од полуфинала - Српкиње без снаге!

Жеља Србије недовољна за класу Холандије! У мечу "бити или не бити", српске репрезентативке наишле на прејаког ривала.

Остали спортови 12.12.2016 | 20:15
ЕП: Ништа од полуфинала - Српкиње без снаге!
Женска рукометна репрезентација Србије у понедељак се и дефинитивно опростила од борбе за полуфинале на Европском првенству у Шведској!

Шанса која се "орлицама" указала после три феноменалне партије у првој фази такмичења испуштена је одмах у прва два меча четвртфиналне групе у Гетеборгу.

После "лаганог" пораза од селекције Немачке, вицешампион света - Холандија, био је превелики залогај за исцрпљену, повредама ослабљену и ипак недовољно искусну репрезентацију наше земље.

СРБИЈА - ХОЛАНДИЈА 27:34 (12:17)

Изабраницама Драгице Ђурић после другог пораза на шампионату остаје да у последњем колу такмичења по групама поправе утисак против одличних Францускиња, којима ће меч против Србије вероватно значити и потврду пласмана у полуфинале.

Српкиње су у првих неколико минута снажно парирале девојкама које у овом тренутку играју можда и најбржи рукомет на свету. Наш тим повео је 4:3, али је и промашио много отворених и лаких шутева, што је противник искористио и серијом 5:0 се "одвојио" на разлику после које је прилично лако контролисао дешавања на терену.

На утакмици против Шпаније, "орлице" су остале без вође тима, искусне Јелене Лавко, а колико су се истрошиле против Словеније, Шпаније и Шведске најбоље описује чињеница да су "мотори" екипе - Катарина Крпеж и Кристина Лишчевић одиграле свега неколико минута против Холандије и брзо се повукле на клупу.

Србија је много боље отворила друго полувреме, на крилима одбрана Марије Чолић успевала да постигне гол више од Холандије, али када је коначно имала напад да се после десетак минута игре у наставку приближи на само два гола заостатка, које би јој дефинитивно улило неопходну дозу самопоуздања, уследила је техничка грешка у самом поласку ка голу Холандије и лак погодак вицешампиона света.

Тај моменат као да је и дефинитивно преломио на коју страну ће отићи утакмица. Холанђанке су појачале ритам, брзом игром лако стизале до голова и из минута у минут увећавале предност. Уместо неизвесног завршетка утакмице уследило је рутинско привођење крају од стране "лала".

СРБИЈА: Рисовић (4 одбране), Колунџић, Чолић (9 одбрана) Радосављевић 4, Крпеж 1, Ковачевић 1, Јањушевић 3, Георгијев 4, Поп Лазић 1, Обрадовић, Трифуновић, Николић 1, Стоиљковић 8, Лишчевић, Петровић 1, Дмитровић 3.

ХОЛАНДИЈА: Јанковић (2 одбране), Вестер (9 одбрана), Крамер 2, Ван дер Хеијден 1, Бонт 2, Абинг 6, Вал Олфен 3, Снелдер 2, Книпеборг 1, Брох 6, Визер 2, Грот, Дулфер 1, Гос, Малештејн 5, Полман 4

Табела:

Група И

Шпанија - Немачка 20:20 (12:9)
Србија - Холандија 27:34 (12:17)
Француска - Шведска

ТАБЕЛА: Холандија 6, Немачка 5, Француска (-1) 4, Србија 3, Шведска 3, Шпанија 1.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар