EP: Ništa od polufinala - Srpkinje bez snage!

Želja Srbije nedovoljna za klasu Holandije! U meču "biti ili ne biti", srpske reprezentativke naišle na prejakog rivala.

Ostali sportovi 12.12.2016 | 20:15
EP: Ništa od polufinala - Srpkinje bez snage!
Ženska rukometna reprezentacija Srbije u ponedeljak se i definitivno oprostila od borbe za polufinale na Evropskom prvenstvu u Švedskoj!

Šansa koja se "orlicama" ukazala posle tri fenomenalne partije u prvoj fazi takmičenja ispuštena je odmah u prva dva meča četvrtfinalne grupe u Geteborgu.

Posle "laganog" poraza od selekcije Nemačke, vicešampion sveta - Holandija, bio je preveliki zalogaj za iscrpljenu, povredama oslabljenu i ipak nedovoljno iskusnu reprezentaciju naše zemlje.

SRBIJA - HOLANDIJA 27:34 (12:17)

Izabranicama Dragice Đurić posle drugog poraza na šampionatu ostaje da u poslednjem kolu takmičenja po grupama poprave utisak protiv odličnih Francuskinja, kojima će meč protiv Srbije verovatno značiti i potvrdu plasmana u polufinale.

Srpkinje su u prvih nekoliko minuta snažno parirale devojkama koje u ovom trenutku igraju možda i najbrži rukomet na svetu. Naš tim poveo je 4:3, ali je i promašio mnogo otvorenih i lakih šuteva, što je protivnik iskoristio i serijom 5:0 se "odvojio" na razliku posle koje je prilično lako kontrolisao dešavanja na terenu.

Na utakmici protiv Španije, "orlice" su ostale bez vođe tima, iskusne Jelene Lavko, a koliko su se istrošile protiv Slovenije, Španije i Švedske najbolje opisuje činjenica da su "motori" ekipe - Katarina Krpež i Kristina Liščević odigrale svega nekoliko minuta protiv Holandije i brzo se povukle na klupu.

Srbija je mnogo bolje otvorila drugo poluvreme, na krilima odbrana Marije Čolić uspevala da postigne gol više od Holandije, ali kada je konačno imala napad da se posle desetak minuta igre u nastavku približi na samo dva gola zaostatka, koje bi joj definitivno ulilo neophodnu dozu samopouzdanja, usledila je tehnička greška u samom polasku ka golu Holandije i lak pogodak vicešampiona sveta.

Taj momenat kao da je i definitivno prelomio na koju stranu će otići utakmica. Holanđanke su pojačale ritam, brzom igrom lako stizale do golova i iz minuta u minut uvećavale prednost. Umesto neizvesnog završetka utakmice usledilo je rutinsko privođenje kraju od strane "lala".

SRBIJA: Risović (4 odbrane), Kolundžić, Čolić (9 odbrana) Radosavljević 4, Krpež 1, Kovačević 1, Janjušević 3, Georgijev 4, Pop Lazić 1, Obradović, Trifunović, Nikolić 1, Stoiljković 8, Liščević, Petrović 1, Dmitrović 3.

HOLANDIJA: Janković (2 odbrane), Vester (9 odbrana), Kramer 2, Van der Heijden 1, Bont 2, Abing 6, Val Olfen 3, Snelder 2, Knipeborg 1, Broh 6, Vizer 2, Grot, Dulfer 1, Gos, Maleštejn 5, Polman 4

Tabela:

Grupa I

Španija - Nemačka 20:20 (12:9)
Srbija - Holandija 27:34 (12:17)
Francuska - Švedska

TABELA: Holandija 6, Nemačka 5, Francuska (-1) 4, Srbija 3, Švedska 3, Španija 1.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar