Који Погба боље игра фудбал? Сад се смеју, а неко ће морати да плаче...!

Дуели Манчестер јунајтеда и Сент Етјена прилика за први професионални сусрет везисте и штопера.

Фудбал 13.12.2016 | 17:30
Који Погба боље игра фудбал? Сад се смеју, а неко ће морати да плаче...!
Летос браћа Џака, а на зиму браћа Погба! Један против другог, па ком опанци, ком обојци.

Не могу обојица да славе, мада ће им ваљда бити драго да први пут у професионал им каријерама одмере снаге, измере се, виде ко је бољи. Жреб шеснаестине финала Лиге Европе спојио је Манчестер јунајтед и Сент Етјен, што значи да ће браћа Погба - Пол и Флорентин - премијерно да се обрачунају на травнатом терену.

„То је лепо! Пол се већ смеје због прилике да игра против брата, сигуран сам и да се Флоријан смеје. Дешавало се неколико пута у историји фудфбала и сигурно је лепо“, смирено је реаговао Жозе Мурињо, тренер Црвених ђавола, коментаришући жреб у Ниону.

Флорентин Погба је старији. Три године. Рођен је 1990. у Гвинеји за коју и данас игра, али су му се ропдитељи, кад је имао само осам месеци, преселили у Француску. Ту је почео и да игра фудбал. Најпре у неколико локалних клубова у близини Париза, потом је прешао у Селту, па у Седан,  да би се 2012. скрасио у Сент Етјену.

Далеко од тога да је важан шраф у игри Зелених. Што због чињенице да је на штоперској позицији неприкосновен Лоик Перин, што због повреде зарађене у репрезентацији Гвинеје. За разлику од првенства у коме ретко добија шансу, тренер Кристоф Готије - намерачио се на Партизановог Леонарда - га ове сезоне више користи на мечевфима Лиге Европе (почео пет од шест утакмица групне фазе), што би требало да значи да ће имати загрантовано место против Манчестера.

И против свог брата, који је изабрао да игра за репрезенатцију Француске. Нешто слично као већ поменута браћа Џака, где Гранит игра за Швајцарску, а Талант за Албанију.

Иако је Пол у Манчестеру, старији Погба признаје да је другачијег навијачког опредељења:

„Мој сан је да једног дана заиграм у Премијер лиги. То сам желео још док сам био дете. Имао сам неколико прилика за трансфер у претходном прелазном року, али се ништа од тога није реализовало. Сад чекам. Стрпљив сам. Желим да наставим да играм добро како бих отворио врата јачег клуба. Свиђа ми се Арсенал“.

Интересантно, Флорентин Погба има још једног брата. И то близанца, Матијаса, који игра за Спарту из Ротердама. О Полу се, наравно, све зна. С тим да би он тек требало да покаже да ли је вредан 120.000.000 евра колико је Жозе Мурињо платио Јувентусу летос за овог везисту.

Можда „проигра“ до мечева шеснаестине финала Лиге Европе.

„Повољна околност је што нећемо морати дуго да путујемо. Нисмо имали среће у групној фази, морали смо да летимо далеко у Истанбул  и Одесу, а тешко је стићи до Украјине или Турске. Лет до Француске је лаган, али је неповољна околност што у том периоду сезоне имамо густ распоред, доста утакмица“, прича Мурињо.

О наредном ривалу - само похвално.

„Сент Етјен је клуб који негује традицију. Људи који припадају мојој генерацији никад неће заборавити онај тим у коме је играо Мишел Платини. Нама неће бити нимало лако, јер било коју екипу да смо извукли у овој фази она мора да је добра, чим се пробила довде. Опет, Манчестер јунајтед је једно од најзвучнији имена у такмичењу. До прве утакмице имамо два месеца. Што значи да сад њу морамо да заборавимо“, додао је Жозе Мурињо.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар