Koji Pogba bolje igra fudbal? Sad se smeju, a neko će morati da plače...!

Dueli Mančester junajteda i Sent Etjena prilika za prvi profesionalni susret veziste i štopera.

Fudbal 13.12.2016 | 17:30
Koji Pogba bolje igra fudbal? Sad se smeju, a neko će morati da plače...!
Letos braća Džaka, a na zimu braća Pogba! Jedan protiv drugog, pa kom opanci, kom obojci.

Ne mogu obojica da slave, mada će im valjda biti drago da prvi put u profesional im karijerama odmere snage, izmere se, vide ko je bolji. Žreb šesnaestine finala Lige Evrope spojio je Mančester junajted i Sent Etjen, što znači da će braća Pogba - Pol i Florentin - premijerno da se obračunaju na travnatom terenu.

„To je lepo! Pol se već smeje zbog prilike da igra protiv brata, siguran sam i da se Florijan smeje. Dešavalo se nekoliko puta u istoriji fudfbala i sigurno je lepo“, smireno je reagovao Žoze Murinjo, trener Crvenih đavola, komentarišući žreb u Nionu.

Florentin Pogba je stariji. Tri godine. Rođen je 1990. u Gvineji za koju i danas igra, ali su mu se ropditelji, kad je imao samo osam meseci, preselili u Francusku. Tu je počeo i da igra fudbal. Najpre u nekoliko lokalnih klubova u blizini Pariza, potom je prešao u Seltu, pa u Sedan,  da bi se 2012. skrasio u Sent Etjenu.

Daleko od toga da je važan šraf u igri Zelenih. Što zbog činjenice da je na štoperskoj poziciji neprikosnoven Loik Perin, što zbog povrede zarađene u reprezentaciji Gvineje. Za razliku od prvenstva u kome retko dobija šansu, trener Kristof Gotije - nameračio se na Partizanovog Leonarda - ga ove sezone više koristi na mečevfima Lige Evrope (počeo pet od šest utakmica grupne faze), što bi trebalo da znači da će imati zagrantovano mesto protiv Mančestera.

I protiv svog brata, koji je izabrao da igra za reprezenatciju Francuske. Nešto slično kao već pomenuta braća Džaka, gde Granit igra za Švajcarsku, a Talant za Albaniju.

Iako je Pol u Mančesteru, stariji Pogba priznaje da je drugačijeg navijačkog opredeljenja:

„Moj san je da jednog dana zaigram u Premijer ligi. To sam želeo još dok sam bio dete. Imao sam nekoliko prilika za transfer u prethodnom prelaznom roku, ali se ništa od toga nije realizovalo. Sad čekam. Strpljiv sam. Želim da nastavim da igram dobro kako bih otvorio vrata jačeg kluba. Sviđa mi se Arsenal“.

Interesantno, Florentin Pogba ima još jednog brata. I to blizanca, Matijasa, koji igra za Spartu iz Roterdama. O Polu se, naravno, sve zna. S tim da bi on tek trebalo da pokaže da li je vredan 120.000.000 evra koliko je Žoze Murinjo platio Juventusu letos za ovog vezistu.

Možda „proigra“ do mečeva šesnaestine finala Lige Evrope.

„Povoljna okolnost je što nećemo morati dugo da putujemo. Nismo imali sreće u grupnoj fazi, morali smo da letimo daleko u Istanbul  i Odesu, a teško je stići do Ukrajine ili Turske. Let do Francuske je lagan, ali je nepovoljna okolnost što u tom periodu sezone imamo gust raspored, dosta utakmica“, priča Murinjo.

O narednom rivalu - samo pohvalno.

„Sent Etjen je klub koji neguje tradiciju. Ljudi koji pripadaju mojoj generaciji nikad neće zaboraviti onaj tim u kome je igrao Mišel Platini. Nama neće biti nimalo lako, jer bilo koju ekipu da smo izvukli u ovoj fazi ona mora da je dobra, čim se probila dovde. Opet, Mančester junajted je jedno od najzvučniji imena u takmičenju. Do prve utakmice imamo dva meseca. Što znači da sad nju moramo da zaboravimo“, dodao je Žoze Murinjo.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar