Реакције на жријеб ЛШ: Милик се радује Реалу, "Грађани" хвале "Кнежеве"...

Прве реакције после жреба за осмину финала фудбалске Лиге шампиона показале су да је већина клубова задовољна противницима.

Фудбал 12.12.2016 | 19:30
Реакције на жријеб ЛШ: Милик се радује Реалу, "Грађани" хвале "Кнежеве"...
У осмини финала играће: Манчестер Сити – Монако, Реал Мадрид – Наполи, Бенфика – Борусија Дортмунд, Бајерн Минхен – Арсенал, Порто – Јувентус, Бајер Леверкузен – Атлетико Мадрид, Пари Сен Жермен – Барселона и Севиља – Лестер Сити.

Први мечеви ће се играти 14/15. и 21/22. фебруара, а реванши 7/8. и 14/15. марта. Четвртфинала су 11/12. и 18/19. априла, полуфинала 2/3. и 9/10. маја, а финале 3. јуна 2017. у Кардифу.

"Прву утакмицу ћемо играти код куће и потребан нам је добар резултат јер знамо каква је атмосфера у Напуљу. Сећам се утакмице тамо 1987. када је играо Марадона. Било је веома тешко", рекао је спортски директор Реал Мадрида Емилио Бутрагењо после жреба.

Нападач италијанског клуба Аркадијуш Милик није крио одушевљење предстојећим дуелима са шампионом Европе.

"Фудбал се игра због оваквих тренутака. Испред нас је велики изазов. Чекамо Реал", рекао је Милик.

Фудбалер Бајерна Роберт Левандовски навео је да његов клуб мора да се спреми за велике утакмице.

"Дакле, мораћемо да се спремимо за велике утакмице у Лиги шампиона 2017. године. За почетак, то ће бити против Арсенала", написао је Левандовски на друштвеним мрежама.

Тренер немачког шампиона Карло Анчелоти казао је да очекује неизвесне утакмице.

"Имам поверење у своју екипу и надам се да ћемо проћи у четвртфинале. Арсенал је веома добар тим, а тренера Арсена Венгера изузетно ценим", казао је Анчелоти.

Спортски директор Манчестер Ситија Чики Бегирштајн задовољан је што је клуб на жребу добио Монако за противника.

"Монако верватно игра тренутно најбољи фудбал у Француској. У групи су побеђени Тотенхем и Бајер и тај клуб је био први. Играју добар фудбал и ово је добар жреб", рекао је Бегирштајн.

Борусија из Дортмунда ће за противника имати Бенфику.

"После дуела са Портом и Спортингом, сада ћемо се састати и са трећим великим португалским клубом у две године. Очекујемо узбудљиве и емотивне утакмице", рекао је тренер Борусије Томас Тухел.

Актуелни шампион Енглеске Лестер играће против Севиље, а у шпанском клубу нису задовољни жребом.

"Не честитамо себи после жреба јер ћемо се састати са шампионом Енглеске, клубом који је за викенд дао четири гола Манчестер ситију. Они су били одлични у групној фази и биће тежак противник, баш као и било који други клуб да смо добили", рекао је спортски директор Севиље Рамон Мончи.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар