Reakcije na žrijeb LŠ: Milik se raduje Realu, "Građani" hvale "Kneževe"...

Prve reakcije posle žreba za osminu finala fudbalske Lige šampiona pokazale su da je većina klubova zadovoljna protivnicima.

Fudbal 12.12.2016 | 19:30
Reakcije na žrijeb LŠ: Milik se raduje Realu, "Građani" hvale "Kneževe"...
U osmini finala igraće: Mančester Siti – Monako, Real Madrid – Napoli, Benfika – Borusija Dortmund, Bajern Minhen – Arsenal, Porto – Juventus, Bajer Leverkuzen – Atletiko Madrid, Pari Sen Žermen – Barselona i Sevilja – Lester Siti.

Prvi mečevi će se igrati 14/15. i 21/22. februara, a revanši 7/8. i 14/15. marta. Četvrtfinala su 11/12. i 18/19. aprila, polufinala 2/3. i 9/10. maja, a finale 3. juna 2017. u Kardifu.

"Prvu utakmicu ćemo igrati kod kuće i potreban nam je dobar rezultat jer znamo kakva je atmosfera u Napulju. Sećam se utakmice tamo 1987. kada je igrao Maradona. Bilo je veoma teško", rekao je sportski direktor Real Madrida Emilio Butragenjo posle žreba.

Napadač italijanskog kluba Arkadijuš Milik nije krio oduševljenje predstojećim duelima sa šampionom Evrope.

"Fudbal se igra zbog ovakvih trenutaka. Ispred nas je veliki izazov. Čekamo Real", rekao je Milik.

Fudbaler Bajerna Robert Levandovski naveo je da njegov klub mora da se spremi za velike utakmice.

"Dakle, moraćemo da se spremimo za velike utakmice u Ligi šampiona 2017. godine. Za početak, to će biti protiv Arsenala", napisao je Levandovski na društvenim mrežama.

Trener nemačkog šampiona Karlo Ančeloti kazao je da očekuje neizvesne utakmice.

"Imam poverenje u svoju ekipu i nadam se da ćemo proći u četvrtfinale. Arsenal je veoma dobar tim, a trenera Arsena Vengera izuzetno cenim", kazao je Ančeloti.

Sportski direktor Mančester Sitija Čiki Begirštajn zadovoljan je što je klub na žrebu dobio Monako za protivnika.

"Monako vervatno igra trenutno najbolji fudbal u Francuskoj. U grupi su pobeđeni Totenhem i Bajer i taj klub je bio prvi. Igraju dobar fudbal i ovo je dobar žreb", rekao je Begirštajn.

Borusija iz Dortmunda će za protivnika imati Benfiku.

"Posle duela sa Portom i Sportingom, sada ćemo se sastati i sa trećim velikim portugalskim klubom u dve godine. Očekujemo uzbudljive i emotivne utakmice", rekao je trener Borusije Tomas Tuhel.

Aktuelni šampion Engleske Lester igraće protiv Sevilje, a u španskom klubu nisu zadovoljni žrebom.

"Ne čestitamo sebi posle žreba jer ćemo se sastati sa šampionom Engleske, klubom koji je za vikend dao četiri gola Mančester sitiju. Oni su bili odlični u grupnoj fazi i biće težak protivnik, baš kao i bilo koji drugi klub da smo dobili", rekao je sportski direktor Sevilje Ramon Monči.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar