Сарајево: За седам дана четири бомбе

Грађани сарајевског кантона су у последњих неколико дана озбиљно узнемирени јер осећају да је њихова сигурност због учесталих експлозија бомби у граду угрожена.

Босна и Херцеговина 12.12.2016 | 14:49
Сарајево: За седам дана четири бомбе
У четири случаја бомбе су бачене на угоститељске објекте, а в.д. полицијског комесара Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево (МУПКС) Мевлудин Халиловић за Клиx.ба каже да грађани немају разлога за бригу те да експлозије нису повезане.

Споменули смо да су у Кантону Сарајево за пет дана забележена четири експлозије и на подручју све четири градске општине - Стари Град, Центар, Нови Град и Ново Сарајево.

Кренимо редом. Прво су 7. децембра ове године на угоститељске објекте у сарајевској општини Стари Град бачене две бомбе, а на околним објектима је причињена материјална штета.

Бомбе су бачене на угоститељске објекте “Тесла пуб” и “Цитy Лоунге” у улици Зелених беретки. Реч је о угоститељским објектима чији је власник Денис Стојнић. Бомбе су наводно бачене из црног аутомобила “шкода окатвиа”.

Дан после, сарајевској полицији је пријављено да је непозната особа активирала експлозивну направу у насељу Бјелаве. Експлозија се догодила у улици Тијесна до броја 13, а притом су оштећена два возила која су се налазила у близини. Бомба је активирана испред гараже власништво особе иницијала Ј. А. из Сарајева.

У суботу, 10. децембра нешто иза 22 сата снажна експлозија је узнемирила становнике сарајевског насеља Бућа Поток, када је у двориште куће власништво особе иницијала Т. С. бачена бомба. Мета је био фризерски салон "Рекорд".

Бомба је експлодирала у улици Раденка Абазовића бб која се налази у близини пијаце на Отоци. На фризерском салону "Рекорд" је причињена већа материјална штета.

Нова експлозија јутрос се догодила у насељу Грбавица у Сарајеву, у улици Бехџета Мутевелића број 2. Непозната особа је бацила бомбу на угоститељски објекат "Цаффе бар Гингер" те је том приликом уништено пет аутомобила и оштећени су портали на објекту.

Експлозија се догодила код шопинг центра Грбавица, а како сазнајемо, на угоститељски објекат су бачене две бомбе, а експлодирала је само једна.

На срећу, у наведеним инцидентима није било повређених особа, а припадници МУП КС и даље трагају за особама за које се сумња да су бациле бомбу на наведене објекте или су саучесници у извршењу дела.

Експлозија је било и у новембру када је у сарајевској улици Сафвет-бега Башагића експлодирала непозната направа. Тада је мушкарац испред своје гараже нашао посуду у којој је била непозната текућина. Посуду је бацио у грмље након чега је дошло до експлозије. Ни у овој експлозији нико није повријеђен.

Овакви инциденти, осим свих осталих немилих дешавања, највише узнемиравају грађане Сарајева. в. д. полицијског комесара МУП КС Мевлудин Халиловић истиче како наведене експлозије нису повезане.

"У односу на прошлу годину имамо регистрован смањен број сличних случајева. Битно је напоменути да експлозије и бацање бомби на објекте нису повезани случајеви и немају заједничких елемената, тако да не можемо говорити о одређеним организованим радњама. Грађани се не требају плашити, јер наши службеници активно раде на проналаску починилаца кривичних дјела. Већ имамо одређена сазнања о којим особама би могло бити речи те ћемо убрзо и расвијетлити наведене случајеве" казао је Халиловић и додао како је много тешко покрити цело подручје КС и како се никад не зна гдје ће се догодити одређени инцидент.

Халиловић је позвао све грађане да се, уколико имају одређених сазнања, укључе у полицијске акције и обавесте припаднике МУП КС о одређеним кривичним делима о којима су упознати, конкретно у вези с претходним догађајима и активирањем експлозивних направа.

Извор: Клиx.ба

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

камелеон

12.12.2016 18:41

Само четир?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брацо

12.12.2016 20:57

Ста је то за нас, колика је махала...треба то све обиц...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.12.2016 20:59

На крају це онај Сиријски град Алеп да буде безбједан град за Сарајево,док се јос босња врати отуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

12.12.2016 23:33

Ех пусте зеље и снови. Да мозда теби и слицнима теби Путин не прави мјесто слободно у Сирији у том Алепу.