Лавров стигао у "прекрасни Београд"

Премијер Србије Александар Вучић и руски министар иностраних послова Сергеј Лавров одржали су састанак у згради Владе Србије.

Србија 12.12.2016 | 14:42
Лавров стигао у "прекрасни Београд"
Вучић је Лаврову добродошлицу пожелео на руском језику.

"Добро нам дошли у Београду и Србију“, рекао је премијер у кратком разговору док су сниматељи и фоторепортери снимали почетак њиховог састанка.

Премијер Вучић је истакао да је сарадња између два народа и две земље увек била добра, уз уверење да ће бити све успешнија.

Лавров је рекао да је више пута долазио у Србију и да му је посебно драго када дође у "прекрасни Београд".

Он је премијеру Вучићу пренео поздраве председника Владимира Путина и премијера Дмитрија Медведева, напомињући да посебно цене лични допринос премијера Вучића развоју односа с Руском Федерацијом.

Како је рекао, с посебном су пажњом у Русији пропратили изборе на којима је Вучић однео победу, сматрајући да ће то допринети даљем развоју односа две земље.

Састанку у Влади присуствовали су и министри спољних послова Ивица Дачиц́, одбране Зоран Ђорђевиц́ и унутрашњих послова Небојша Стефановиц́, а Лавов се после састао и са председником Николићем.

Лавров ће потом положити венце на гробље Ослободилаца Београда с министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Србије Александаром Вулином, а потом је планиран састанак са шефом српске дипломатије Ивицом Дачићем и заједничка изјава за медије.

Лавров ће у уторак учествоватии на министарском састанку Организације за црноморску економску сарадњу (БСЕЦ).

Руско Министарство спољних послова је саопштило у суботу да ће током посете шефа руске дипломатије Београду 12. и 13. децембра бити извршена "дубока анализа" кључних билатералних и међународних питања, и размотрени конкретни кораци за даљи развој сарадње.

Према најавама из Москве биће речи и о питању Косова и посети руског премијера Дмитрија Медведева Србији.

Извор: Б92/Агенције

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Пајо

12.12.2016 13:58

Несто се спрема

ОДГОВОРИТЕ
Name

ја

12.12.2016 14:57

А Баја,гдје је он....?!

ОДГОВОРИТЕ