Lavrov stigao u "prekrasni Beograd"

Premijer Srbije Aleksandar Vučić i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov održali su sastanak u zgradi Vlade Srbije.

Srbija 12.12.2016 | 14:42
Lavrov stigao u "prekrasni Beograd"
Vučić je Lavrovu dobrodošlicu poželeo na ruskom jeziku.

"Dobro nam došli u Beogradu i Srbiju“, rekao je premijer u kratkom razgovoru dok su snimatelji i fotoreporteri snimali početak njihovog sastanka.

Premijer Vučić je istakao da je saradnja između dva naroda i dve zemlje uvek bila dobra, uz uverenje da će biti sve uspešnija.

Lavrov je rekao da je više puta dolazio u Srbiju i da mu je posebno drago kada dođe u "prekrasni Beograd".

On je premijeru Vučiću preneo pozdrave predsednika Vladimira Putina i premijera Dmitrija Medvedeva, napominjući da posebno cene lični doprinos premijera Vučića razvoju odnosa s Ruskom Federacijom.

Kako je rekao, s posebnom su pažnjom u Rusiji propratili izbore na kojima je Vučić odneo pobedu, smatrajući da će to doprineti daljem razvoju odnosa dve zemlje.

Sastanku u Vladi prisustvovali su i ministri spoljnih poslova Ivica Dačić, odbrane Zoran Đorđević i unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, a Lavov se posle sastao i sa predsednikom Nikolićem.

Lavrov će potom položiti vence na groblje Oslobodilaca Beograda s ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije Aleksandarom Vulinom, a potom je planiran sastanak sa šefom srpske diplomatije Ivicom Dačićem i zajednička izjava za medije.

Lavrov će u utorak učestvovatii na ministarskom sastanku Organizacije za crnomorsku ekonomsku saradnju (BSEC).

Rusko Ministarstvo spoljnih poslova je saopštilo u subotu da će tokom posete šefa ruske diplomatije Beogradu 12. i 13. decembra biti izvršena "duboka analiza" ključnih bilateralnih i međunarodnih pitanja, i razmotreni konkretni koraci za dalji razvoj saradnje.

Prema najavama iz Moskve biće reči i o pitanju Kosova i poseti ruskog premijera Dmitrija Medvedeva Srbiji.

Izvor: B92/Agencije

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Pajo

12.12.2016 13:58

Nesto se sprema

ODGOVORITE
Name

ja

12.12.2016 14:57

A Baja,gdje je on....?!

ODGOVORITE