Жријеб ЛЕ: Италијани награбусили! Мурињо на Французе! И још...

Биће ватре кад се сретну Турци и Израелци! Дерби мечеви Виљареал - Рома и Селта - Шахтјор!

Фудбал 12.12.2016 | 13:50
Жријеб ЛЕ: Италијани награбусили! Мурињо на Французе! И још...
Нема Севиље да брани трофеј. Зато су ту Манчестер јунајтед, Рома, Тотенхем,  притајени великани континенталног фудбала попут Ајакса и Андерлехта, нека од пријатнијих изненађења као што су Османли и прашка Спарта, али и украјински Шахтјор, једини клуб са савршеним учинком ове јесени. Међу њима ваља тражити фаворите за освајање Лиге Европе.

А после данашњег жреба у Ниону чини се да ће дерби шеснаестине финала бити дуел Виљареала и Роме, као и да је тежак посао Италијанима употпунила чињеница да ће Фјорентина на ноге Борусији у Менхенгладбаху. За Црвене ђаволе и Жозеа Муриња се може констатовати да су солидно прошли, јер на Олд Трафорд долази Сент Етјен, иако ће енглеском великану бити тешко у реваншу Зеленима.

Међу занимљивије парове, због затегнуте гео-политичке ситуације, спада дуел израелског Хапоела и турског Бешикташа, као и гостовање турског Османлиспора у Пиреју, увек неузгодном Олимпијакосу. 

Колико је важно играти и освојити трофеј да се наслутити на основу чињенице да ће победник осигурати место у групној фази Лиге шампиона у наредној сезони.

На жребу су се нашла 24 клуба која су прошли групну фазу овог такмичења и још осам који су се прешалтали као трећепласирани у својим групама Лиге шампиона, уз напомену да је УЕФА пре извлачења куглица одлучила да руски клубови (Зенит и Краснодар) не могу на једини преостали украјински (Шахтјор), па је на крају Рударима запала Селта. Ту би требало да „пуца“ од фудбала, јер оба састава гаје нападачки стил.

„Српска“ Легија је извукла Ајакс. На први поглед захтеван ривал, међутим, с обзиром да је тим тренера Александра Вуковића, са Мирославом Радовићем, Александром Пријовићем и Немањом Николићем био трећи у групи са Дортмундом, Реалом и Легијом, делује да Пољаци имају шансе. Нарочито што Холанђани нису баук и имају млад тим, подложан осцилацијама.

У друштву Ђорђа Маркетија, заменика генералног секретара УЕФА, куглице је извлачио Патрик Андерсон, некадашњи репрезентативац Шведске, некадашњи дефанзивац Малмеа, Блекбурна, Борусије из Менхенгладбаха, Бајерна и Барселоне.

Први мечеви су на програму 16. фебруара, реванши су 24. фебруара.

Финале је заказано за 24. мај 2017. у Стокхолму.

ПАРОВИ ШЕСНАЕСТИНЕ ФИНАЛА ЛИГЕ ЕВРОПЕ

Атлетик Билбао - АПОЕЛ
Легија - Ајакс
Андерлехт - Зенит
Астра - Генк
Манчестер јунајтед - Сен Етјен
Виљареал - Рома
Лудогорец - Копенхаген
Селта - Шахтјор
Олимпијакос - Османлиспор
Гент - Тотенхем
Ростов - Спарта Праг
Краснодар - Фенербахче
Борусија Менхенгладбах - Фјорентина
АЗ Алкмар - Лион
Хапоел Бер Шева - Бешикташ
ПАОК - Шалке

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар