Žrijeb LE: Italijani nagrabusili! Murinjo na Francuze! I još...

Biće vatre kad se sretnu Turci i Izraelci! Derbi mečevi Viljareal - Roma i Selta - Šahtjor!

Fudbal 12.12.2016 | 13:50
Žrijeb LE: Italijani nagrabusili! Murinjo na Francuze! I još...
Nema Sevilje da brani trofej. Zato su tu Mančester junajted, Roma, Totenhem,  pritajeni velikani kontinentalnog fudbala poput Ajaksa i Anderlehta, neka od prijatnijih iznenađenja kao što su Osmanli i praška Sparta, ali i ukrajinski Šahtjor, jedini klub sa savršenim učinkom ove jeseni. Među njima valja tražiti favorite za osvajanje Lige Evrope.

A posle današnjeg žreba u Nionu čini se da će derbi šesnaestine finala biti duel Viljareala i Rome, kao i da je težak posao Italijanima upotpunila činjenica da će Fjorentina na noge Borusiji u Menhengladbahu. Za Crvene đavole i Žozea Murinja se može konstatovati da su solidno prošli, jer na Old Traford dolazi Sent Etjen, iako će engleskom velikanu biti teško u revanšu Zelenima.

Među zanimljivije parove, zbog zategnute geo-političke situacije, spada duel izraelskog Hapoela i turskog Bešiktaša, kao i gostovanje turskog Osmanlispora u Pireju, uvek neuzgodnom Olimpijakosu. 

Koliko je važno igrati i osvojiti trofej da se naslutiti na osnovu činjenice da će pobednik osigurati mesto u grupnoj fazi Lige šampiona u narednoj sezoni.

Na žrebu su se našla 24 kluba koja su prošli grupnu fazu ovog takmičenja i još osam koji su se prešaltali kao trećeplasirani u svojim grupama Lige šampiona, uz napomenu da je UEFA pre izvlačenja kuglica odlučila da ruski klubovi (Zenit i Krasnodar) ne mogu na jedini preostali ukrajinski (Šahtjor), pa je na kraju Rudarima zapala Selta. Tu bi trebalo da „puca“ od fudbala, jer oba sastava gaje napadački stil.

„Srpska“ Legija je izvukla Ajaks. Na prvi pogled zahtevan rival, međutim, s obzirom da je tim trenera Aleksandra Vukovića, sa Miroslavom Radovićem, Aleksandrom Prijovićem i Nemanjom Nikolićem bio treći u grupi sa Dortmundom, Realom i Legijom, deluje da Poljaci imaju šanse. Naročito što Holanđani nisu bauk i imaju mlad tim, podložan oscilacijama.

U društvu Đorđa Marketija, zamenika generalnog sekretara UEFA, kuglice je izvlačio Patrik Anderson, nekadašnji reprezentativac Švedske, nekadašnji defanzivac Malmea, Blekburna, Borusije iz Menhengladbaha, Bajerna i Barselone.

Prvi mečevi su na programu 16. februara, revanši su 24. februara.

Finale je zakazano za 24. maj 2017. u Stokholmu.

PAROVI ŠESNAESTINE FINALA LIGE EVROPE

Atletik Bilbao - APOEL
Legija - Ajaks
Anderleht - Zenit
Astra - Genk
Mančester junajted - Sen Etjen
Viljareal - Roma
Ludogorec - Kopenhagen
Selta - Šahtjor
Olimpijakos - Osmanlispor
Gent - Totenhem
Rostov - Sparta Prag
Krasnodar - Fenerbahče
Borusija Menhengladbah - Fjorentina
AZ Alkmar - Lion
Hapoel Ber Ševa - Bešiktaš
PAOK - Šalke

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar