Анализа - видео: Момак за кога вриједи дати лову...!

поред Дијаре, Клеа, Јоветића... Урош Силни: Непобедиви смо! „Утакмица за сва времена“, усхићен је Партизанов нападач после хет-трика на Бановом брду.

Фудбал 13.12.2016 | 23:00
Анализа - видео: Момак за кога вриједи дати лову...!
Све лепши од лепшег. Први за рекорд, други за смиривање тензије, трећи за ТВ шпице! А све заједно за - историју!

И за аплауз. На отвореној сцени. Баш онакав каквим је награђен Урош Ђурђевић (22) за ремек-дела на Бановом брду. Као фудбалски уметник деловао је Партизанов нападач у недељу после подне: инспирисан и надахнут. Попут стихова из песме Боре Ђорђевића:

„Ја ратујем сам“.

Додуше, заслуге за хет-трик, први откако носи црно-бели дрес, дели на равне части.

„Не, не, не... Нисам ја сам постигао три гола, него су ми Вуле и Божа сјајно асистирали за први и трећи. Њима иде бар пола награде за моје остварење. То најпре морам да истакнем. Осим тога, далеко је важнији тимски од личног учинка. Да се не лажемо, наравно да ми прија што сам дао три комада, али ништа не би вредело да је, не дај Боже, на крају било 3:3“, прецизира Урош Ђурђевић у разговору за МОЗЗАРТ Спорт, подсетивши да су му јучерашњи капитен Мирослав Вулићевић и колега у шпицу Валери Божинов сјајно асистирали за поготке у првом и 50. минуту.

Онај из 62, ипак, требало би да вреди дупло, јер је момак из Обреновца све урадио сам, изборио се за лопту, нашао простор за шут и „убио паука“ иза леђа голмана Николе Петрића.

„Тај погодак свакако јесте најлепши и доста ми значи, али ја бих, пре свега, издвојио први“.

Јасно је због чега. Њим је постао најбржи стрелац откако се игра Суперлига Србије. Лопта је затресла мрежу у 10. секунди, чиме је надмашио остварење Борка Веселиновића од пре две године на мечу Јавор - Раднички Ниш.

„Рекорд је рекорд. Остаје за сва времена. Док га неко не сруши, наравно. У првој акцији сам сам пратио пас Вулићевића, а он је сјајно видео да се одбрана Чукаричког није наместила. Кад сам избио сам пред Петрића нисам оклевао, одмах сам пуцао, као што увек радим. Имао сам још једну шансу у првом полувремену, жао ми је што и њу нисам искористио, да утисак буде комплетан“.

Неутољива глад за головима лансирала је Уроша Силног на деобу првог места клупске и на другу позицију суперлигашке листе стрелаца. У оба случаја трка се са Леонардом да Силвом Созом (11).

„Најбитније је да екипа игра добро. У сјајној смо серији. Непобедиви смо. Откако сам дошао нисмо изгубили ниједан такмичарски меч. То довољно говори о карактеру овог тима, поставци стручног штаба и нашим амбицијама. Само, давно су ме тренери научили да се од старе славе не живи. Тако ни моја три гола ништа неће вредети ако у четвртак не савладамо Спартак на нашем стадиону и у добром расположењу одемо на зимску паузу. Уопште  се не оптерећујујем да морам да решим и следећи меч. На пример, нека Божа (Валери Божинов, оп. аут.) да гол, прекине пост, да и њега крене. Верујте ми, добро све ради, само нема среће. Вратиће му се. И њему, верујем и Марку Јанковићу. Уосталом, доста смо Леонардо и ја вукли, нека сад неко други преузме одговорност“, шали се Ђурђевић.

Занимљиво, против Чукаричког је остварио трећи хет-трик у каријери. Други ове године. Почетком новембра је у Горњем Милановцу, у дресу младе репрезентације Сербије, чији је капитен, торпедовао Словенију (3:1), а 17. марта 2015. у дресу младог тима Витесеа дао три гола и уписао асистенцију у тријумфу над Венлом (4:0).



Овај хет-трик, ипак, има посебан значај.

„Одмах после утакмице зграбио сам лопту и као што је ред однео је кући. Поклонио сам је оцу и брату. Ових дана на њу ће ми се потиписати сви саиграчи који су били актери дуела са Чукаричким, имаће специјално место у нашем породичном дому“.

Баш као што и Урош већ сад, после само четири месеца, има посебно место у срцима Гробара, које је освојио најпре преданошћу, а тек после тога голгетерским способностима.

„Може да се деси да одиграм лоше, да ме неће гол, али навијаче Партизана уверавам да нема шансе да закажем на плану агресивности. Гинућу за сваку лопту. Голове не могу да обећам, али то да целог себе дајем за овај дрес - обавезно“.

Последња утакмица 20. суперлигашког кола памтиће се и по томе што се на њој Урош Ђурђевић дописао на листу фудбалера Партизана који су у последњој деценији постизали хет-трикове у различитим такмичењима. Пре њега, то је успело само још шесторици центарфорова: Обиори Одити, Стевану Јоветићу, Габријелу Клеу, Немањи Којићу, Петру Шкулетићу, као и Ламину Дијари, који је чак пет пута био стрелац хе-трика.

„Ау... Прија ми што сам у таквом друштву. Податак да је мали број фудбалера успевао тако нешто у последњих десет година даје мојим погоцима на значају. Надам се да ће их бити још и да ћемо се њима активније укључити у трку за титулом. Разлика уопште није велика како се у први мах чини. Црвена звезда је шест бодова испред нас, али играју се још два дербија, ми смо у добром низу, имамо квалитетне појединце, самим тим и разлога да се надамо шампионском слављу“.

Да ли са Урошем Ђурђевићем и на пролеће, јер овакве партије не могу да остану незапажене. Поготово што можда и Партизан добро заради?

„Не могу да ништа обећам. Зависи и од клуба, као и од понуда које буду стигле на моју адресу. А сигурно да хоће, јер има скаута који су пратили и јучерашњи сусрет на Бановом брду. Моје је да играм и дајем голове, али и да не обраћам много пажње на детаље на које не могу да утичем“, додао је Урош Ђурђевић, један од ретких дечака за кога вреди платити улазницу за суперлуигашке стадионе.

Стварно има шта да се види...

СВИ ХЕТ-ТРИКОВИ ПАРТИЗАНОВИХ ФУДБАЛЕРА У ПОСЛЕДЊОЈ ДЕЦЕНИЈИ

Обиора Одита (5. август 2006), Бежанија – Партизан 3:4 (27, 55, 64) - тренер Миодраг Јешић
Ламин Дијара (19. јул 2007), Зрињски – Партизан 1:6 (32, 60, 63) - тренер Мирослав Ђукић
Стеван Јоветић (2. август 2007), Партизан – Зрињски 5:0 (37, 51, 71) - тренер Мирослав Ђукић
Ламин Дијара (7. мај 2008), Партизан – Земун 3:0 (12, 41, 90) - треенер Славиша Јокановић
Ламин Дијара (23. новембар 2008), Партизан – ОФК Београд 5:1 (22, 49, 69) - тренер Славиша Јокановић
Габријел Клео (21. јул 2009), Партизан – Рил 8:0 (17, 51, 72 пен) - тренер Славиша Јокановић
Ламин Дијара (15. август 2009), Партизан – Борац Чачак 5:0 (48, 70, 90) - тренер Славиша Јокановић
Ламин Дијара (16. мај 2010), Партизан – Млади радник 6:0 (18, 30, 83) - тренер Александар Станојевић
Немања Којић (3. мај 2014), Доњи Срем – Партизан 0:5 (70, 78, 89) - тренер Марко Николић
Петар Шкулетић (9. новембар 2014), Спартак - Партизан 0:3 (33, 80, 81) - тренер Марко Николић
Урош Ђурђевић (11. децембар 2016), Чукарички – Партизан 1:3 (1, 50, 61) - тренер Марко Николић

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар