Analiza - video: Momak za koga vrijedi dati lovu...!

pored Dijare, Klea, Jovetića... Uroš Silni: Nepobedivi smo! „Utakmica za sva vremena“, ushićen je Partizanov napadač posle het-trika na Banovom brdu.

Fudbal 13.12.2016 | 23:00
Analiza - video: Momak za koga vrijedi dati lovu...!
Sve lepši od lepšeg. Prvi za rekord, drugi za smirivanje tenzije, treći za TV špice! A sve zajedno za - istoriju!

I za aplauz. Na otvorenoj sceni. Baš onakav kakvim je nagrađen Uroš Đurđević (22) za remek-dela na Banovom brdu. Kao fudbalski umetnik delovao je Partizanov napadač u nedelju posle podne: inspirisan i nadahnut. Poput stihova iz pesme Bore Đorđevića:

„Ja ratujem sam“.

Doduše, zasluge za het-trik, prvi otkako nosi crno-beli dres, deli na ravne časti.

„Ne, ne, ne... Nisam ja sam postigao tri gola, nego su mi Vule i Boža sjajno asistirali za prvi i treći. Njima ide bar pola nagrade za moje ostvarenje. To najpre moram da istaknem. Osim toga, daleko je važniji timski od ličnog učinka. Da se ne lažemo, naravno da mi prija što sam dao tri komada, ali ništa ne bi vredelo da je, ne daj Bože, na kraju bilo 3:3“, precizira Uroš Đurđević u razgovoru za MOZZART Sport, podsetivši da su mu jučerašnji kapiten Miroslav Vulićević i kolega u špicu Valeri Božinov sjajno asistirali za pogotke u prvom i 50. minutu.

Onaj iz 62, ipak, trebalo bi da vredi duplo, jer je momak iz Obrenovca sve uradio sam, izborio se za loptu, našao prostor za šut i „ubio pauka“ iza leđa golmana Nikole Petrića.

„Taj pogodak svakako jeste najlepši i dosta mi znači, ali ja bih, pre svega, izdvojio prvi“.

Jasno je zbog čega. Njim je postao najbrži strelac otkako se igra Superliga Srbije. Lopta je zatresla mrežu u 10. sekundi, čime je nadmašio ostvarenje Borka Veselinovića od pre dve godine na meču Javor - Radnički Niš.

„Rekord je rekord. Ostaje za sva vremena. Dok ga neko ne sruši, naravno. U prvoj akciji sam sam pratio pas Vulićevića, a on je sjajno video da se odbrana Čukaričkog nije namestila. Kad sam izbio sam pred Petrića nisam oklevao, odmah sam pucao, kao što uvek radim. Imao sam još jednu šansu u prvom poluvremenu, žao mi je što i nju nisam iskoristio, da utisak bude kompletan“.

Neutoljiva glad za golovima lansirala je Uroša Silnog na deobu prvog mesta klupske i na drugu poziciju superligaške liste strelaca. U oba slučaja trka se sa Leonardom da Silvom Sozom (11).

„Najbitnije je da ekipa igra dobro. U sjajnoj smo seriji. Nepobedivi smo. Otkako sam došao nismo izgubili nijedan takmičarski meč. To dovoljno govori o karakteru ovog tima, postavci stručnog štaba i našim ambicijama. Samo, davno su me treneri naučili da se od stare slave ne živi. Tako ni moja tri gola ništa neće vredeti ako u četvrtak ne savladamo Spartak na našem stadionu i u dobrom raspoloženju odemo na zimsku pauzu. Uopšte  se ne opterećujujem da moram da rešim i sledeći meč. Na primer, neka Boža (Valeri Božinov, op. aut.) da gol, prekine post, da i njega krene. Verujte mi, dobro sve radi, samo nema sreće. Vratiće mu se. I njemu, verujem i Marku Jankoviću. Uostalom, dosta smo Leonardo i ja vukli, neka sad neko drugi preuzme odgovornost“, šali se Đurđević.

Zanimljivo, protiv Čukaričkog je ostvario treći het-trik u karijeri. Drugi ove godine. Početkom novembra je u Gornjem Milanovcu, u dresu mlade reprezentacije Serbije, čiji je kapiten, torpedovao Sloveniju (3:1), a 17. marta 2015. u dresu mladog tima Vitesea dao tri gola i upisao asistenciju u trijumfu nad Venlom (4:0).



Ovaj het-trik, ipak, ima poseban značaj.

„Odmah posle utakmice zgrabio sam loptu i kao što je red odneo je kući. Poklonio sam je ocu i bratu. Ovih dana na nju će mi se potipisati svi saigrači koji su bili akteri duela sa Čukaričkim, imaće specijalno mesto u našem porodičnom domu“.

Baš kao što i Uroš već sad, posle samo četiri meseca, ima posebno mesto u srcima Grobara, koje je osvojio najpre predanošću, a tek posle toga golgeterskim sposobnostima.

„Može da se desi da odigram loše, da me neće gol, ali navijače Partizana uveravam da nema šanse da zakažem na planu agresivnosti. Ginuću za svaku loptu. Golove ne mogu da obećam, ali to da celog sebe dajem za ovaj dres - obavezno“.

Poslednja utakmica 20. superligaškog kola pamtiće se i po tome što se na njoj Uroš Đurđević dopisao na listu fudbalera Partizana koji su u poslednjoj deceniji postizali het-trikove u različitim takmičenjima. Pre njega, to je uspelo samo još šestorici centarforova: Obiori Oditi, Stevanu Jovetiću, Gabrijelu Kleu, Nemanji Kojiću, Petru Škuletiću, kao i Laminu Dijari, koji je čak pet puta bio strelac he-trika.

„Au... Prija mi što sam u takvom društvu. Podatak da je mali broj fudbalera uspevao tako nešto u poslednjih deset godina daje mojim pogocima na značaju. Nadam se da će ih biti još i da ćemo se njima aktivnije uključiti u trku za titulom. Razlika uopšte nije velika kako se u prvi mah čini. Crvena zvezda je šest bodova ispred nas, ali igraju se još dva derbija, mi smo u dobrom nizu, imamo kvalitetne pojedince, samim tim i razloga da se nadamo šampionskom slavlju“.

Da li sa Urošem Đurđevićem i na proleće, jer ovakve partije ne mogu da ostanu nezapažene. Pogotovo što možda i Partizan dobro zaradi?

„Ne mogu da ništa obećam. Zavisi i od kluba, kao i od ponuda koje budu stigle na moju adresu. A sigurno da hoće, jer ima skauta koji su pratili i jučerašnji susret na Banovom brdu. Moje je da igram i dajem golove, ali i da ne obraćam mnogo pažnje na detalje na koje ne mogu da utičem“, dodao je Uroš Đurđević, jedan od retkih dečaka za koga vredi platiti ulaznicu za superluigaške stadione.

Stvarno ima šta da se vidi...

SVI HET-TRIKOVI PARTIZANOVIH FUDBALERA U POSLEDNJOJ DECENIJI

Obiora Odita (5. avgust 2006), Bežanija – Partizan 3:4 (27, 55, 64) - trener Miodrag Ješić
Lamin Dijara (19. jul 2007), Zrinjski – Partizan 1:6 (32, 60, 63) - trener Miroslav Đukić
Stevan Jovetić (2. avgust 2007), Partizan – Zrinjski 5:0 (37, 51, 71) - trener Miroslav Đukić
Lamin Dijara (7. maj 2008), Partizan – Zemun 3:0 (12, 41, 90) - treener Slaviša Jokanović
Lamin Dijara (23. novembar 2008), Partizan – OFK Beograd 5:1 (22, 49, 69) - trener Slaviša Jokanović
Gabrijel Kleo (21. jul 2009), Partizan – Ril 8:0 (17, 51, 72 pen) - trener Slaviša Jokanović
Lamin Dijara (15. avgust 2009), Partizan – Borac Čačak 5:0 (48, 70, 90) - trener Slaviša Jokanović
Lamin Dijara (16. maj 2010), Partizan – Mladi radnik 6:0 (18, 30, 83) - trener Aleksandar Stanojević
Nemanja Kojić (3. maj 2014), Donji Srem – Partizan 0:5 (70, 78, 89) - trener Marko Nikolić
Petar Škuletić (9. novembar 2014), Spartak - Partizan 0:3 (33, 80, 81) - trener Marko Nikolić
Uroš Đurđević (11. decembar 2016), Čukarički – Partizan 1:3 (1, 50, 61) - trener Marko Nikolić

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar