До Друговића ће да круже километрима

Не дамо свој магистрални пут, поручују огорчени мјештани лакташког села Друговићи. Због изградње аутопута Бањалука – Добој, надлежни су измјенили пројектну документацију и, умјесто надвожњака, почели су да измјештају дио магистралног пута који им пролази кроз село.

Република Српска 12.12.2016 | 12:07
До Друговића ће да круже километрима
Тврде да их из “Аутопутева” нико ништа није питао.

"Ми имамо затворена два пута. Један пут је према Кољанима, која веже општину Прњавор, а ми уопште немамо увид гдје се то измјешта. Друга ствар је пут према цркви. Имамо четири села који веже ту парохију" рекао је предсједник Савјета МЗ Друговићи Дарио Раљић.

Мјештани поручују да ће због измјештања магистрале морати да круже по неколико километара. Директор “Аутопутева РС”, Душан Топић, није се јављао на позиве. Али је, раније, мјештанима јавио да су са примједбама – закаснили.

"Захтјев за измјену трасе аутопута који пролази кроз Друговиће је закаснио са аспекта законом прописаних рокова давања примједби и захтјева, те не постоје могућности за измјену концепта усвојеног рјешења"  речено је у “Аутопутевима РС”. Напросто, испало је да је јефтиније да се измхестити пут него да се направи надвожњак. И начелник Општине Лакташи поручује мјештанима да су се касно сјетили да се пожале.

"Грађани кад се објави да се неки документ стави на јавни увид, они немају интерес. Све док их то не стигне и док не дође до извођења, и они немају евентуално некакве штетне посљедице или бар претпостављају да ће их имати. Е, онда се направи проблем" рекао је начелник Општине Лакташи Ранко Карапетровић.

Ипак, Карапетровић поручује да ће покушати да помогне мјештанима. Засад, тешко да ће успјети.

Извор: ЕуроБлиц

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Пикси

12.12.2016 11:41

Па мора се на некој ставци у пројекту клепити. Ко још пита народ...ко се буни одмах је издајица, и крај. А страни надзор ће лагано ово одобрити и потписати.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гласајте поново за резим

12.12.2016 11:52

Ј.бе се банди, они раде своје. Развалили су и то мало земље куд је пролазила стара цеста. Аутопут и стара цеста се укрстају најмање 5 пута до Прмјавора. Вец су направили зло људима од Класница до Маховљана а сада и овима према Прњавору. Ова власт це неописиво костати овај ретардирани народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дон Кихот

12.12.2016 12:06

Ма немају пара људи, а праве себи куће,виле и викендице и дјецу обезбеђују...за остало их није брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игор

12.12.2016 12:36

Без коментара!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ја

12.12.2016 13:25

Законом је јаснобпрописана процедура. Нацрт Плана је био на јавном увиду и нико није реаговао. Нацелник је добро рекао. Прикљуцак на магистрални пут М16.1 се поминера за неких 500-600м сто се тице најудаљенијих куца. Реално...јос се није родио ко би нарофу угодио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташанин

12.12.2016 14:21

@А Ти си члан СНСД-а и онда те либо рацку за комшијама, ти си сигурно добио свој дио тала.

Name

требавац

12.12.2016 19:25

Цуј нацелник својим градјанима рекао закаснили сте,како нису закаснили када су гласали зањега,зар нацелник И опстина нису требали ститити интересе градјана?

ОДГОВОРИТЕ