Do Drugovića će da kruže kilometrima

Ne damo svoj magistralni put, poručuju ogorčeni mještani laktaškog sela Drugovići. Zbog izgradnje autoputa Banjaluka – Doboj, nadležni su izmjenili projektnu dokumentaciju i, umjesto nadvožnjaka, počeli su da izmještaju dio magistralnog puta koji im prolazi kroz selo.

Republika Srpska 12.12.2016 | 12:07
Do Drugovića će da kruže kilometrima
Tvrde da ih iz “Autoputeva” niko ništa nije pitao.

"Mi imamo zatvorena dva puta. Jedan put je prema Koljanima, koja veže opštinu Prnjavor, a mi uopšte nemamo uvid gdje se to izmješta. Druga stvar je put prema crkvi. Imamo četiri sela koji veže tu parohiju" rekao je predsjednik Savjeta MZ Drugovići Dario Raljić.

Mještani poručuju da će zbog izmještanja magistrale morati da kruže po nekoliko kilometara. Direktor “Autoputeva RS”, Dušan Topić, nije se javljao na pozive. Ali je, ranije, mještanima javio da su sa primjedbama – zakasnili.

"Zahtjev za izmjenu trase autoputa koji prolazi kroz Drugoviće je zakasnio sa aspekta zakonom propisanih rokova davanja primjedbi i zahtjeva, te ne postoje mogućnosti za izmjenu koncepta usvojenog rješenja"  rečeno je u “Autoputevima RS”. Naprosto, ispalo je da je jeftinije da se izmhestiti put nego da se napravi nadvožnjak. I načelnik Opštine Laktaši poručuje mještanima da su se kasno sjetili da se požale.

"Građani kad se objavi da se neki dokument stavi na javni uvid, oni nemaju interes. Sve dok ih to ne stigne i dok ne dođe do izvođenja, i oni nemaju eventualno nekakve štetne posljedice ili bar pretpostavljaju da će ih imati. E, onda se napravi problem" rekao je načelnik Opštine Laktaši Ranko Karapetrović.

Ipak, Karapetrović poručuje da će pokušati da pomogne mještanima. Zasad, teško da će uspjeti.

Izvor: EuroBlic

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Piksi

12.12.2016 11:41

Pa mora se na nekoj stavci u projektu klepiti. Ko još pita narod...ko se buni odmah je izdajica, i kraj. A strani nadzor će lagano ovo odobriti i potpisati.

ODGOVORITE
Name

Glasajte ponovo za rezim

12.12.2016 11:52

J.be se bandi, oni rade svoje. Razvalili su i to malo zemlje kud je prolazila stara cesta. Autoput i stara cesta se ukrstaju najmanje 5 puta do Prmjavora. Vec su napravili zlo ljudima od Klasnica do Mahovljana a sada i ovima prema Prnjavoru. Ova vlast ce neopisivo kostati ovaj retardirani narod.

ODGOVORITE
Name

Don Kihot

12.12.2016 12:06

Ma nemaju para ljudi, a prave sebi kuće,vile i vikendice i djecu obezbeđuju...za ostalo ih nije briga.

ODGOVORITE
Name

Igor

12.12.2016 12:36

Bez komentara!

ODGOVORITE
Name

Ja

12.12.2016 13:25

Zakonom je jasnobpropisana procedura. Nacrt Plana je bio na javnom uvidu i niko nije reagovao. Nacelnik je dobro rekao. Prikljucak na magistralni put M16.1 se pominera za nekih 500-600m sto se tice najudaljenijih kuca. Realno...jos se nije rodio ko bi narofu ugodio.

ODGOVORITE
Name

Laktašanin

12.12.2016 14:21

@A Ti si član SNSD-a i onda te libo racku za komšijama, ti si sigurno dobio svoj dio tala.

Name

trebavac

12.12.2016 19:25

Cuj nacelnik svojim gradjanima rekao zakasnili ste,kako nisu zakasnili kada su glasali zanjega,zar nacelnik I opstina nisu trebali stititi interese gradjana?

ODGOVORITE