ПОР: Бенфики припао велики лисабонски дерби! Порто пронашао сандук са муницијом!

Разлика је у умећу! Бенфика страшним акцијама поништила Спортинг у дербију! Фејса стандардан у победничком тиму, остали Срби ни на клупи лисабонских великана. Андре Силва расте у пакленог нападача! После пет комада Лестеру, сада је декласиран и Феиренсе!

Фудбал 12.12.2016 | 13:00
ПОР: Бенфики припао велики лисабонски дерби! Порто пронашао сандук са муницијом!
Велики лисабонски дерби није могао да дође у бољем моменту. Спортинг је пришао Бенфики на два бода заостатка, између њих двоје се вечерас уденуо и Порто, а Лавови су дошли у гнездо Орлова да победе и преузему прво место осокољени добром формом у последње време.

Али у Лисабону и Португалији се пита и влада Бенфика! Шампион је у стилу испратио љуте ривале и аргументовао му зашто  је на трону последње три године и зашто они на своју титулу чекају већ 15 година - 2:1 за Орлове против Лавова на Ла Лужу!

Жорж Жезус је имао огроман мотив и шансу да стане на жуљ некадашњем клубу у којем је прошао пут од љубимца до омраженог издајника. Међутим, Жезусови планови се нису развили како је очекивао. Бенфика је са две прелепе акције задала два фатална ударца градском ривалу и побегла му на пет бодова разлике. С обзиром какве су прилике у португалском фудбалу, Спортинг је већ у дебелом минуту. Победа Бенфике је свакако била и најмање пожељан сценарио за Порто који се вратио у трку за титулу.

Фантастичан контранапад у 24. минуту и докторска асистенција Рафе Силве су омогућили Едуарду Салвију да начне Лавове и утаба пут ка победи. Рафа Силва је мајсторски заврнуо спољном на петерац и показао зашто је плаћен 15.000.000 евра.

Док је Силва блистао, Желсон Мартинс као ударна игла Лавова на другој страни није успевао да нанесе штету Бенфики. Пре свега захваљујући Алмеиди који га је сјајно чувао. А када не игра Мартинс, онда ни Спортинг није толико опасан тим.

Као у сваком великом дербију, играло се брзо и агресивно, али није било велики шанси у првих 45 минута. Бенфика је своју искористила.

Спортинг је кренуо свим силама у другом полурвемну, Дост је погодио стативу и уместо 1:1, убрзо је било 2:0. Још једна сјајан и брзопотезна акција Бенфике. Асистент је Семедо, а стрелац Раул Хименез.

У наставку је голман Едерсон спасавао Бенфику, али није могао ништа када резервиста Кембел сјајно  центрирао на петерац, а такве лопте Бас Дост у свом стилу претвара у голове. Холанђанин је главом закуцао лопту у мрежу и вратио наду Спортингу. Лавови су урадили све што су могли, Кембел је уласком са клупе био право осежење, али се Бенфика одбранила и оставрила велику победу.

У претходна четири кола португалске Примеире, Порто је играо и бележио резултате испод свих очекивања. Имао је чак три ремија уз само једну победу, а реализација је била катастрофална. У та четири меча су дали смао два гола.

А онда су током недеље напунили мрежу Лестера, обезбедили пласман у осмину финала Лиге шампиона и на том таласу самопоуздања су данас декласирали и Феиренсе у гостима са 4:0. А лек за Портову неефикасност је нова звезда португалског фудбала Андре Силва. Када талентовани нападач има дан, онда и Порто решета. Данас је дао два комада. Први са беле тачке, други главом са пет метара. У стрелце се усписао и дефанзивац Иван Марсанопосле прекида, а на сличан начин је и Браими угравирао име у победу Змајева.

Осим што је пророадио напад, блиста и Портова одбрана. Ово је био седми узастопни меч на којем Порто није примио гол што је најбољи биланс одрбане славног клуба у овом веку. 

Порто је сада опет у врху и с нетсрпљењем чека исход лисабонског дербија. Бенфика му бежи бод, а Спортинг је један бод иза.

ПРИМЕИРА - 13. коло

Петак:
Виторија Сетубал - Ешторил 2:0 (1:0)
/Амарал 33, Едињо 50/

Субота:
Белененсес - Маритимо 1:0 (1:0)
/Фернандеш 28/

Чавес - Мореиренсе 2:1 (1:1)
/Вилијан 16, Рафаел Лопеш 90+1 - Боатенг 33/

Боависта - Виторија Гимараеш 1:2 (1:1)
/Сампајо 5 - Тешеира 3, Уртадо 68/

Недеља:
Феиренсе - Порто 0:4 (0:2)
/Силва 4 пенал, 67, Браими 33, Марсано 50/

Насионал - Тондела 3:2 (0:2)
/Кака 62 аутогол, 89 аутогол, Сезар 65 - вагнер 2, Кардозо 30/

Бенфика - Спортинг 2:1 (1:0)
/Салвио 24, Хименез 47 - Дост 67/

Брага - Пасош Фереира 3:0 (2:0)
/Фонте 16, 65, Хорта 23/

Понедељак:
21.00: Арука - Рио Аве

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар