ХОЛ: Фајенорд - док га гледаш, уживаш! Ајакс пао у судијској надокнади!

Лидер Ередивизије поново блиста! Море лепих вести за Фајенорд - Ајакс пао у судијској надокнади! Твентеов минималац у Еншедеу!

Фудбал 12.12.2016 | 12:40
ХОЛ: Фајенорд - док га гледаш, уживаш! Ајакс пао у судијској надокнади!
Фајенорд је поново онај стари, са старта сезоне! У мечу прошлог кола против Спарте у градском дербију севнула је "шестица" као најава оного што ће изабраници Ђованија Ван Бронхорста данас урадити АЗ Алкмару у још једном мини дербију. Ко се забринуо за шампионску трасу ево одговора - без бриге, Фајенорд не скреће са ње - 4:0. 

Три ремија и један пораз у последњих шест кола истопили су предност коју је екипа са Де Кајпа имала. Мини криза вероватно је мало и забринула напаћене навијаче клуба из Ротердама, међутим, ствари су поново дошле на своје место.

У судару са до данас пред својим навијачима непораженим Алкмаром, лидер је демонстрирао сву моћ и на списак аргумената због чега овај тим коначно може да постане шампион, додао још неколико. Свакако најјачи јесте игра Фајенорда.

А каква је она била најбоље ћете видети из приложеног видео клипа голова. Чисто да поменемо. Јунак убедљивог тријумфа гостију јесте први голгетер тима, Данац Николај Јоргенсен. Расни нападач постигао је пети гол на последњих пет утакмица и томе придодао две асистенције. Када се на ово дода пређашњи учинак долази се до фантастичних бројки: Николај Јоргенсен - 16 утакмица 12 голова, 8 асистенција.  

Нема дилеме, једна од најбољих инвестиција протеклог лета не само у холандском фудбалу...

Јоргенсен је постигао трећи гол и дефинитивно отклонио све дилеме око победника. Најлепши моменат на сусрету догодио се ипак у 11. минуту, када је Берхуис донео вођство гостима. Заправо, у питању је цела акција. Осам минута касније Ван дер Хејден дуплирао је предност, а тачку на овај меч ставио Виљена у 69.  

Таман што су се навијачи Фајенорда радосни вратили са гостовања у Алкмару где су њихови миљеници славили са 4:0 још лепих вести из Еншедеа. Твенте је у другом дербију 16. кола Ередивизије успео да савлада Ајакс са 1:0 и остави Фајенорд на три бода испред најближег пратиоца у шампионској трци.

Оно што ће све фудбалске фанатике из Ротердама додатно обрадовати је суров начин на који је Ајакс остао без бодова. Ник Виргевер је у судијској надокнади направио кардиналну грешку и неспретну реакцију додатно погоршао играњем руком. Судија је показао на белу тачку, а Пољак Матеуш Клих преузео је одговорност и погодио за крај Твентеове црне серије од пет кола без победе.

Ајаксов први првенствени пораз још од августовског судара са Виљемом другим. Коло пре краја јесењег дела сезоне.

Ередивизија, 16. коло:

Петак:

Гронинген - Рода 2:0 (1:0)
/Махи 10, Серлот 71/

Субота:

НЕЦ - Ден Хаг 3:0 (3:0)
/Маји 10, Ебуехи 12аг, Рајхи 44/

ПСВ - Го Ахед Иглс 1:0 (0:0)
/Сим Де Јонг 68/

Херенвен - Ексцелзиор 2:1 (0:1)
/Ларсон 49, 79 - Хаселбајнк 43пен/

Цволе - Виљем 0:0

Недеља:

Спарта - Витесе 0:1 (0:0)
/Ван Фолфсвинкел 83/

АЗ Алкмар - Фајенорд 0:4 (0:2)
/Берхуис 11, Ван дер Хејден 19, Јоргенсен 45, Виљена 69/

Утрехт - Хераклес 2:0 (1:0)
/Те Верик 32, Халер 85/

Твенте - Ајакс 1:0 (0:0)
/Клих 92/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар