БЕЛ: Нула од дербија Белгије! Јанковићев Стандард - бруталан!

Андерлехт и Бриж поделили бодове у Бриселу - 0:0. Како игра Јанковићев Стандард? Брутално! Тим из Лијежа почистио на свом буњишту Вестерло -3:1.

Фудбал 12.12.2016 | 12:15
БЕЛ: Нула од дербија Белгије! Јанковићев Стандард - бруталан!
Празан је био велики дерби белгијског шампионата у којем су Андерлехт и Бриж одиграли утакмицу без голова у Бриселу - 0:0. То је исход који је задовољио челнике оба тима који целе јесени играју под ручном. Једноставно, знају да се после 30 кола деле бодови на пола и да тек у плеј-офу почиње оно право па се штеде.

Зато је најважније не примити гол, не изгубити и избећи срамоту, а ако успете да дате један погодак и раните мрског ривала тим боље. Андерлехт је био бољи данас, имао је много боље шансе, али није успео да нађе пут до мреже искусног Лудовика Бутела. Сјајне шансе имали су први стрелац Тиодорчук и офанзивни везиста Хани, а можда најбољу је у 69. минуту пропустио Румун Кипчију када је несхватљиво промашио са неколико метара.

Гости су играли опрезно на овом мечу, нису личили на прошлогодишњи тим који је доминирао у Белгији, а ретко добре шансе које су створили пропустио је њихов најбољи играч Рафаелов. На крају Мишел Прудом је задовољан напустио Брисел, јер је ремијем задржао два бода предности у односу на Андерлехт (један када се преполове бодови).

Српски репрезентативац Иван Обрадовић одиграо је свих 90 минута за Андерлехт на позицији левог бека и то сасвим добро, док је Урош Спајић због суспензије меч посматрао са трибина.

Навијачи Стандарда из Лијежа имају разлога да буду задовољни, али и –бесни! Тим српског стручњака Александра Јанковића је сјајну форму потврдио у вечерашњем окршају са Вестрелом (3:1), натерваши сопствене фанове да ударају главом у зид... Да није било прошлонедељног прекида у Шарлроа, и то у тренуцима када је тим из Лијежа журио ка тријумфу, Стандард би већ био у зони плеј-офа.

Овако, навијачи, играчи и стручни штаб Стандарда мораће да чекају. Али имају разлога за оптимизам. Суштински ово је била Јанковићева траће узастопна победа, уз врло ефикасну игру. Само што ће дуел са Шарлроа епилог добити за зеленим столом.

Није било вечерас неизвесности у Лијежу. А како да је буде када су Јанковићеве ударне песнице Орландо Са и Белфодил биле јако расположене. Португалац је са беле тачке донео вођство Стандарду већ у осмом минуту. Био је то 11.погодак Португалца и некада велике нада светског фудбала у овој сезони.

Да ће гости за које је играо некадашњи члан Војводине Немања Милетић остати празних шака било је јасно већ у 16.минуту. Тада је ефектним ударцем главом Лаифис дуплирао предност Стандарда...

Домаћин је од 70.минута играо без искљученог Фаија, али тај податак није имао утицај на дешавања. На систенцију Белфодила, Мпенза је још једном затресао мрежу фењераша.

БЕЛГИЈА 1, 18. КОЛО

Петак:

Локерен - Зулте Варегем 1:1 (0:1)

/Скуласон 46 - Хамалаинен 31/

Субота:

Еупен - Шарлроа 2:2 (1:1)

/Сила 31. пенал, Онејкуру 55 - Мбаје 44, Фал 60/

Кортрајк - Сент Труден 0.1 (0:1)

/Јансенс 6/

Мускрон - Мехелен 1:4 (1:0)

/Марковић 38 - Коловос 35, Митис 41, Бјелица 69, Витас 90+1 пенал/

Недеља:

Андерлехт - Клуб Бриж 0:0

Гент – Остенде 1:1 (0:1)
/Кулибали 79 – Ел Ганаси 20/

Стандард Лијеж – Вестерло 3:1 (2:0)
/Орландо Са 8 пен, Лаифис 16, Мпенза 75 – Хајланд 90/

Васланд Беверен - Генк (одложено)

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар