BEL: Nula od derbija Belgije! Jankovićev Standard - brutalan!

Anderleht i Briž podelili bodove u Briselu - 0:0. Kako igra Jankovićev Standard? Brutalno! Tim iz Liježa počistio na svom bunjištu Vesterlo -3:1.

Fudbal 12.12.2016 | 12:15
BEL: Nula od derbija Belgije! Jankovićev Standard - brutalan!
Prazan je bio veliki derbi belgijskog šampionata u kojem su Anderleht i Briž odigrali utakmicu bez golova u Briselu - 0:0. To je ishod koji je zadovoljio čelnike oba tima koji cele jeseni igraju pod ručnom. Jednostavno, znaju da se posle 30 kola dele bodovi na pola i da tek u plej-ofu počinje ono pravo pa se štede.

Zato je najvažnije ne primiti gol, ne izgubiti i izbeći sramotu, a ako uspete da date jedan pogodak i ranite mrskog rivala tim bolje. Anderleht je bio bolji danas, imao je mnogo bolje šanse, ali nije uspeo da nađe put do mreže iskusnog Ludovika Butela. Sjajne šanse imali su prvi strelac Tiodorčuk i ofanzivni vezista Hani, a možda najbolju je u 69. minutu propustio Rumun Kipčiju kada je neshvatljivo promašio sa nekoliko metara.

Gosti su igrali oprezno na ovom meču, nisu ličili na prošlogodišnji tim koji je dominirao u Belgiji, a retko dobre šanse koje su stvorili propustio je njihov najbolji igrač Rafaelov. Na kraju Mišel Prudom je zadovoljan napustio Brisel, jer je remijem zadržao dva boda prednosti u odnosu na Anderleht (jedan kada se prepolove bodovi).

Srpski reprezentativac Ivan Obradović odigrao je svih 90 minuta za Anderleht na poziciji levog beka i to sasvim dobro, dok je Uroš Spajić zbog suspenzije meč posmatrao sa tribina.

Navijači Standarda iz Liježa imaju razloga da budu zadovoljni, ali i –besni! Tim srpskog stručnjaka Aleksandra Jankovića je sjajnu formu potvrdio u večerašnjem okršaju sa Vestrelom (3:1), natervaši sopstvene fanove da udaraju glavom u zid... Da nije bilo prošlonedeljnog prekida u Šarlroa, i to u trenucima kada je tim iz Liježa žurio ka trijumfu, Standard bi već bio u zoni plej-ofa.

Ovako, navijači, igrači i stručni štab Standarda moraće da čekaju. Ali imaju razloga za optimizam. Suštinski ovo je bila Jankovićeva traće uzastopna pobeda, uz vrlo efikasnu igru. Samo što će duel sa Šarlroa epilog dobiti za zelenim stolom.

Nije bilo večeras neizvesnosti u Liježu. A kako da je bude kada su Jankovićeve udarne pesnice Orlando Sa i Belfodil bile jako raspoložene. Portugalac je sa bele tačke doneo vođstvo Standardu već u osmom minutu. Bio je to 11.pogodak Portugalca i nekada velike nada svetskog fudbala u ovoj sezoni.

Da će gosti za koje je igrao nekadašnji član Vojvodine Nemanja Miletić ostati praznih šaka bilo je jasno već u 16.minutu. Tada je efektnim udarcem glavom Laifis duplirao prednost Standarda...

Domaćin je od 70.minuta igrao bez isključenog Faija, ali taj podatak nije imao uticaj na dešavanja. Na sistenciju Belfodila, Mpenza je još jednom zatresao mrežu fenjeraša.

BELGIJA 1, 18. KOLO

Petak:

Lokeren - Zulte Varegem 1:1 (0:1)

/Skulason 46 - Hamalainen 31/

Subota:

Eupen - Šarlroa 2:2 (1:1)

/Sila 31. penal, Onejkuru 55 - Mbaje 44, Fal 60/

Kortrajk - Sent Truden 0.1 (0:1)

/Jansens 6/

Muskron - Mehelen 1:4 (1:0)

/Marković 38 - Kolovos 35, Mitis 41, Bjelica 69, Vitas 90+1 penal/

Nedelja:

Anderleht - Klub Briž 0:0

Gent – Ostende 1:1 (0:1)
/Kulibali 79 – El Ganasi 20/

Standard Lijež – Vesterlo 3:1 (2:0)
/Orlando Sa 8 pen, Laifis 16, Mpenza 75 – Hajland 90/

Vasland Beveren - Genk (odloženo)

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar