Јеремић жели да стане на црту Николићу

Вук Јеремић, председник Центра за међународну сарадњу и одрживи развој, изјавио је за Н1 да интензивно размишља и разматра канидатуру за председника Србије.

Србија 12.12.2016 | 11:15
Јеремић жели да стане на црту Николићу
Јеремић је, гостујући у Новом дану, оценио да је посао председника од изузетне важности, поготово у време, како је оценио, превирања у свету.

"Кад бих се кандидаовао била би то моја најважнија одлука у каријери и стога прилазим озбиљно томе и не затрчавам се. Тешко се живи, народ је незадовољан и то се не може решити преко ноћи. Зато је од питања ко ће се кандидовати битније која решења понудити и о томе се саветујем с умним људима", рекао је Јеремић.

На питање када би могао да донесе одлуку о кандидатури, Јеремић је поновио: "Кад будем сагледао могућности да понудим решења за проблеме грађана".

На питање да ли је тражио подршку за председничке изборе од премијера, како је сам Вучић изјавио, Јеремић је одговорио одречно.

"У Србији се ствара атмосфера да за све морате да добијете дозволу једног човека. То је погубно за развој демократије, економије и друштво у целини. Никада нисам тражио подршку за председничку канидатуру од Александра Вучића и ако будем тражио то ћу тражити искључиво од грађана Србије", каже Јеремић.

Наводи да је последњи пут разговарао с Вучићем у Њујорку о кандидатури за генералног секретара Уједињених нација.

Јеремић каже да су двојица инспектора полиције дошла у петак у његов стан да му уруче позив на разговор.

"И да с њима кренем одмах, да сам се нашао у стану одвели би ме. Чекали су ме у стану док није дошао мој адвокат, обавили телефонски разговор и онда одлучили да оду", објашњава Јеремић.

Говорећи о исказу који је дао у полицији, каже да је одговорио на сва питања и да је то трајало петнаестак минута.

"Нисам имао много тога да кажем. Осим да се догодила трагедија, друга сазнања немам. После тога су се појавиле злонамерне интерпретације, чак су и високи државни функционери коментарисали оно што сам у полицији говорио", рекао је Јеремић и додао да ће наставити да буде доступан полицији.

Јеремић сматра да је непримерено о истрази погибије двојице гардиста расправљати у медијима.

"То треба да раде они којима је то посао. Зашто се то дешава након 12 година, зашто се то дешава четири године након што је Александар Вучић дошао на власт и то ступајући на место министра одбране са којег је претпостављам, да је хтео, могао нешто да уради по том питању", каже Јеремић.

Наглашава да је догађај једна велика људска трагедија и да све околности с тим у вези треба до краја испитати.

"Пре свега из пијетета према породицама настрадалих, али и због угледа државе, војске и друштва у целини", рекао је Јеремић.

Тајминг о позиву у полицију, додаје Јеремић, коинцидира са агресивном кампањом која се против њега води у одређеним таблоидима и телевизијама.

"Све то ми оставља утисак да не може бити случајно. Мислим да је то покушај застрашивања и одвраћања од намере да се укључим у политички живот", сматра Јеремић, али није желео да именује на кога мисли рекавши да "ситуација говори за себе".

Каже да је "значајан део времена", од тренутка пре шест месеци кад је тужилац тражио да да изјаву, проводио у земљи, али да нико није покушао да му уручи позив у том периоду.

Извор: Н1

Коментари / 12

Оставите коментар
Name

Човјек

12.12.2016 10:42

Јеремиц је ок. Искусан политичар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бубало

12.12.2016 12:27

Није лосе али увек има бољих.

Name

гоја

12.12.2016 11:05

Свакако да је потенцијално најспособнији политичар у Србији. Мислим уколико би био на курсу да би најбоље презентовао Србију. Можда су и због тога почеле ове дискредитације.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лазар

12.12.2016 11:11

Вук је млада генерација политицара..Веома искусан и способан и бас такав треба председник Србији...Најспособнији од свих и од Вуцица...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Име

12.12.2016 11:58

Господин Јеремић је поријеклом Бошњак мама Сена роџ. Поздерац неће моћи контрирати Томи гробару , ипак ми смо Срби.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бихаћ

12.12.2016 12:51

Рођак. Јеремић је полу-Бошњак... шта се може. Исламска вјера = Бошњак, Православна вјера = Србин, Католичка = Хрват. Лијепо смо ми то израчунали, баш смо паметни.

Name

ре.

12.12.2016 12:52

Ја мислим да му мама није босњакиња,јер у вријеме кад је она уцествовала у пописима становниства,босњаци нису постојали

Name

@ре.

12.12.2016 13:44

Зато је yу и пропала,управо због таквих,такви као ти су је и уништили

Name

Миро

12.12.2016 12:53

Реално није Томи ни до кољена.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роми

12.12.2016 17:16

У праву сте, није му Тома ни до кољена.

Name

ЖИКА Ж

12.12.2016 12:57

ВУЧЕ ЗА НЕВОЉУ ПРЕДСЈЕДНИЧЕ!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

12.12.2016 13:38

Ако је смогао храбрости да се кандидује за Генералног секретара УН,имао коректну кампању,врло паметан,образован елоквентан,сто је доказао у јавним дебатама са осталим против кандидатима, врло високо се котирао током избора,невидим разлога засто се не би кандидирао за пресједника Србије.Сто висе током пресједања Генералном скупстином показао је висок професионализам,завидне моралне квалитете а и стекао одредене медународне везе које могу бити само од користи Србији.Даље доказао је да није ни Америцки ни Руски играц јер су и једни и други гласали против њега сто његови евентуални против кандидати за Предсједника не могу доказати,дапаце труде се у јавности створити слику да поједине велике силе стоје иза њих. Реално у садасњој консталацији односа госп. Јеремиц је освјезење и нада на политицкој сцени Србије.

ОДГОВОРИТЕ