Доктор за ''Грађане''!

Италијан никада није изгубио од Манчестер Ситија, клуба који му је постао редовна муштерија!

Фудбал 12.12.2016 | 18:00
Доктор за ''Грађане''!
Вероватно да у модерном фудбалу не постоји човек који који је чешће тукао Манчестер Сити од њега. Господин Клаудио Ранијери, Римљанин, творац шампионског Лестера, поново је синоћ засијао онако како само он уме. 

Његов Блицкриг Лестер одувао је Грађане на Кинг Пауер стадиону, а то је некако било и очекивано ако знамо да Ранијери никада није изгубио од Манчестер Ситија. Штавише, само једном је одиграо нерешено, све остало су победе, укупно осам!

У маниру лукаве Лисице поставио је синоћ Италијан тактику, поптуно разоружао Пепа Гвардиолу и остварио тријумф којем се мало ко надао, посебно након бламаже у Порту и пораза од 5:0.

“Добро смо се спремили за овај меч, а тачно смо знали и шаблоне троуглова у акцијама које Грађани изводе у завршној трећини. Добро смо их затворили. Наравно, мало смо пали у завршници и примили два гола, али укупни утисак о утакмици је одличан”, истакао је Ранијери. 

Италијан посебно истиче партију Ријада Мареза и Џејмија Вардија који је постигао хет-трик.

“Велики шампиони реагују у правом моменту. Када Марез и Варди играју добро Лестер побеђује. Били су фантастични против Ситија поптуно у служби целог тима. То је оно што обожавам. Нисмо велики тим, али можемо да направимо нешто добро када смо уједињени”, подсећа Ранијери.

За Лестер су најважније наредне две утакмице против Борнмута и Стоука.

“Све утакмице до Божића су нам битне јер се налазимо у борби за опстанак. А када кажем битка, значи да ми требају ратници. Много смо причали после дебакла у Порту, око сат и по времена и разумели су моју филозофију. Верујем да можемо да се вратимо на исти ниво као прошле сезоне. Не можемо да победимо све утакмице, али можемо да се боримо и то је моја филозофија”, закључио је Клаудио Ранијери.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар