Doktor za ''Građane''!

Italijan nikada nije izgubio od Mančester Sitija, kluba koji mu je postao redovna mušterija!

Fudbal 12.12.2016 | 18:00
Doktor za ''Građane''!
Verovatno da u modernom fudbalu ne postoji čovek koji koji je češće tukao Mančester Siti od njega. Gospodin Klaudio Ranijeri, Rimljanin, tvorac šampionskog Lestera, ponovo je sinoć zasijao onako kako samo on ume. 

Njegov Blickrig Lester oduvao je Građane na King Pauer stadionu, a to je nekako bilo i očekivano ako znamo da Ranijeri nikada nije izgubio od Mančester Sitija. Štaviše, samo jednom je odigrao nerešeno, sve ostalo su pobede, ukupno osam!

U maniru lukave Lisice postavio je sinoć Italijan taktiku, poptuno razoružao Pepa Gvardiolu i ostvario trijumf kojem se malo ko nadao, posebno nakon blamaže u Portu i poraza od 5:0.

“Dobro smo se spremili za ovaj meč, a tačno smo znali i šablone trouglova u akcijama koje Građani izvode u završnoj trećini. Dobro smo ih zatvorili. Naravno, malo smo pali u završnici i primili dva gola, ali ukupni utisak o utakmici je odličan”, istakao je Ranijeri. 

Italijan posebno ističe partiju Rijada Mareza i Džejmija Vardija koji je postigao het-trik.

“Veliki šampioni reaguju u pravom momentu. Kada Marez i Vardi igraju dobro Lester pobeđuje. Bili su fantastični protiv Sitija poptuno u službi celog tima. To je ono što obožavam. Nismo veliki tim, ali možemo da napravimo nešto dobro kada smo ujedinjeni”, podseća Ranijeri.

Za Lester su najvažnije naredne dve utakmice protiv Bornmuta i Stouka.

“Sve utakmice do Božića su nam bitne jer se nalazimo u borbi za opstanak. A kada kažem bitka, znači da mi trebaju ratnici. Mnogo smo pričali posle debakla u Portu, oko sat i po vremena i razumeli su moju filozofiju. Verujem da možemo da se vratimo na isti nivo kao prošle sezone. Ne možemo da pobedimo sve utakmice, ali možemo da se borimo i to je moja filozofija”, zaključio je Klaudio Ranijeri.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar