Турска ухапсила 118 званичника ХДП-а

Турска полиција привела је 118 људи у рацијама широм земље против званичника прокурдске Народне демократске странке /ХДП/ поводом оптужби да су повезани са милитантима из Радничке партије Курдистана /ПКК/, јавила је данас државна агенција Анадолија.

Свијет 12.12.2016 | 08:13
Турска ухапсила 118 званичника ХДП-а
Операција је покренута јуче, након што је огранак ПКК преузео одговорност за двоструки бомбашки напад у којем је испред стадиона у Истанбулу погинуло 38 људи, а 155 рањено.

Неколико сати касније, турски борбени авиони гађали су припаднике ПКК на сјеверу Ирака и уништили штаб милитаната, борбене позиције и склоништа, саопштила је војска.

Око 500 полицајаца је у зору, уз подршку оклопних возила и хеликоптера, покренуло операцију у јужном граду Адани и привело 25 припадника ХДП.

У одвојеној акцији у Истанбулу, противтерористичка јединица привела је 20 званичника ове странке и претресла више објеката, укључујући сједиште странке.

У Анкари је приведено 17 припадника ове партије, укључујући њеног првог човјека у главном граду. Још 51 лице приведено је у јужном граду Мерсину, а пет у сјеверној провинцији Маниси.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар