Turska uhapsila 118 zvaničnika HDP-a

Turska policija privela je 118 ljudi u racijama širom zemlje protiv zvaničnika prokurdske Narodne demokratske stranke /HDP/ povodom optužbi da su povezani sa militantima iz Radničke partije Kurdistana /PKK/, javila je danas državna agencija Anadolija.

Svijet 12.12.2016 | 08:13
Turska uhapsila 118 zvaničnika HDP-a
Operacija je pokrenuta juče, nakon što je ogranak PKK preuzeo odgovornost za dvostruki bombaški napad u kojem je ispred stadiona u Istanbulu poginulo 38 ljudi, a 155 ranjeno.

Nekoliko sati kasnije, turski borbeni avioni gađali su pripadnike PKK na sjeveru Iraka i uništili štab militanata, borbene pozicije i skloništa, saopštila je vojska.

Oko 500 policajaca je u zoru, uz podršku oklopnih vozila i helikoptera, pokrenulo operaciju u južnom gradu Adani i privelo 25 pripadnika HDP.

U odvojenoj akciji u Istanbulu, protivteroristička jedinica privela je 20 zvaničnika ove stranke i pretresla više objekata, uključujući sjedište stranke.

U Ankari je privedeno 17 pripadnika ove partije, uključujući njenog prvog čovjeka u glavnom gradu. Još 51 lice privedeno je u južnom gradu Mersinu, a pet u sjevernoj provinciji Manisi.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar