13-0: Звезда остала једина непоражена!

Кошаркаши Црвене звезде победили су синоћ Будућност у Подгорици са убедљивих 77:54, у дербију 13. кола АБА лиге.

Кошарка 12.12.2016 | 07:34
13-0: Звезда остала једина непоражена!
Двоструки узастопни шампион је против другопласиране екипе на табели потврдио доминацију у региону и остао једини непоражени тим после 13 кола.

Дејан Радоњић често је истицао да је АБА лига важнија од Евролиге за његов тим и управо то се и видело у Морачи. Црвено-бели су од почетка до краја утакмице одиграли изузетно концентрисано и квалитетно и у нападу и у одбрани, па екипа Будућности није имала шта да тражи у дербију.

Већ после четири минута на семафору је стајало 13:2, а почетком другог дела разлика је отишла и на 20+. Домаћин је покушао у неколико наврата да се врати у меч, али се у другом полувремену ниједном није спустио на једноцифрени заостатак.

Ово је био трећи пораз Будућности која сада има исти скор као и Партизан, а једну победу више од Цедевите.

Звезда је одиграла тимски у Подгорици што се види и у статистици. Јовић је са 7 поена, 6 скокова и 8 асистенција био најбољи, Кузмић је имао 13 поена и 4 скока, 11 поена убацио је сјајни Џенкинс уз 3 скока и 5 украдених лопти, док су Симоновић и Волтерс додали по 10 поена.

Амерички плеј одиграо је одличну ролу када је будућност припретила и показао да се полако уклапа у тим.

На другој страни, Вилијамс је био одсечен Звездином одбраном па је завршио са 8 поена и 2 асистенције.

Само је Рејнолдс са 11 поена био двоцифрен. Једина лоша ствар по клуб са Малог Калемегдана је нова повреда капитена Митровића који је изашао почетком другог дела због бола у листу и није се враћао у игру до краја.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар