13-0: Zvezda ostala jedina neporažena!

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su sinoć Budućnost u Podgorici sa ubedljivih 77:54, u derbiju 13. kola ABA lige.

Košarka 12.12.2016 | 07:34
13-0: Zvezda ostala jedina neporažena!
Dvostruki uzastopni šampion je protiv drugoplasirane ekipe na tabeli potvrdio dominaciju u regionu i ostao jedini neporaženi tim posle 13 kola.

Dejan Radonjić često je isticao da je ABA liga važnija od Evrolige za njegov tim i upravo to se i videlo u Morači. Crveno-beli su od početka do kraja utakmice odigrali izuzetno koncentrisano i kvalitetno i u napadu i u odbrani, pa ekipa Budućnosti nije imala šta da traži u derbiju.

Već posle četiri minuta na semaforu je stajalo 13:2, a početkom drugog dela razlika je otišla i na 20+. Domaćin je pokušao u nekoliko navrata da se vrati u meč, ali se u drugom poluvremenu nijednom nije spustio na jednocifreni zaostatak.

Ovo je bio treći poraz Budućnosti koja sada ima isti skor kao i Partizan, a jednu pobedu više od Cedevite.

Zvezda je odigrala timski u Podgorici što se vidi i u statistici. Jović je sa 7 poena, 6 skokova i 8 asistencija bio najbolji, Kuzmić je imao 13 poena i 4 skoka, 11 poena ubacio je sjajni Dženkins uz 3 skoka i 5 ukradenih lopti, dok su Simonović i Volters dodali po 10 poena.

Američki plej odigrao je odličnu rolu kada je budućnost pripretila i pokazao da se polako uklapa u tim.

Na drugoj strani, Vilijams je bio odsečen Zvezdinom odbranom pa je završio sa 8 poena i 2 asistencije.

Samo je Rejnolds sa 11 poena bio dvocifren. Jedina loša stvar po klub sa Malog Kalemegdana je nova povreda kapitena Mitrovića koji je izašao početkom drugog dela zbog bola u listu i nije se vraćao u igru do kraja.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar