Зидан поставио нови рекорд Реала!

Реал Мадрид је под вођством Зинедина Зидана поставио ниво клупски рекорд по броју узастопних мечева без пораза – 35.

Фудбал 12.12.2016 | 16:30
Зидан поставио нови рекорд Реала!
Мадриђани су до новог рекорда стигли победом над Депортиво Ла Коруњом 3:2, поготком Серхија Рамоса у надокнади времена.

Зиданов Реал је надмашио тим који је водио Лео Бенхакер, који је имао низ од 34 меча без пораза од октобра 1988. до априла 1989. године.

"Краљеви" су нови низ почели у априлу победом од 4:0 над Еибаром, три дана након пораза од Волфсбурга 2:0 у Лиги шампиона.

Реал је у међувремену добио 26 утакмица уз девет ремија, а највише је доприносио Кристијано Роналдо са 21 голом. Зидан је водио Реал на 51 утакмица, остварио је 38 победа уз свега два пораза.

"Ја сам срећник, јесам. Срећан сам што сам с овим тимом. Срећан сам што сам тренер Реал Мадрида. Моји играчи имају невероватну веру у себе. Знамо да заједно можемо учинити велике ствари. Постоје одређена очекивања од нас, то долази са дресом који носимо. Играли дају своју душу за овај тим", рекао је Зидан.

Мадриђани сада нападају шпански и европски рекорд. Најдужу серију без пораза у земљи држи Барселона која је под вођством Луиса Енрикеса у сезони 2015/2016 направила низ од 39 утакмица без пораза.

Најбољи резултат у Европи има италијански Јувентус који је између 2011. и 2012. "везао" 43 меча под вођством двојице тренера, Луиђија Делнерија и Антонија Контеа.

Реал ће предстојеће недељак као актуелни шампион Европе играти на ФИФА Светском клупском првенству, наступиће у полуфиналу, а ривал 15. децембра биће му мексичка Клуб Америка у Јокохами.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар