Zidan postavio novi rekord Reala!

Real Madrid je pod vođstvom Zinedina Zidana postavio nivo klupski rekord po broju uzastopnih mečeva bez poraza – 35.

Fudbal 12.12.2016 | 16:30
Zidan postavio novi rekord Reala!
Madriđani su do novog rekorda stigli pobedom nad Deportivo La Korunjom 3:2, pogotkom Serhija Ramosa u nadoknadi vremena.

Zidanov Real je nadmašio tim koji je vodio Leo Benhaker, koji je imao niz od 34 meča bez poraza od oktobra 1988. do aprila 1989. godine.

"Kraljevi" su novi niz počeli u aprilu pobedom od 4:0 nad Eibarom, tri dana nakon poraza od Volfsburga 2:0 u Ligi šampiona.

Real je u međuvremenu dobio 26 utakmica uz devet remija, a najviše je doprinosio Kristijano Ronaldo sa 21 golom. Zidan je vodio Real na 51 utakmica, ostvario je 38 pobeda uz svega dva poraza.

"Ja sam srećnik, jesam. Srećan sam što sam s ovim timom. Srećan sam što sam trener Real Madrida. Moji igrači imaju neverovatnu veru u sebe. Znamo da zajedno možemo učiniti velike stvari. Postoje određena očekivanja od nas, to dolazi sa dresom koji nosimo. Igrali daju svoju dušu za ovaj tim", rekao je Zidan.

Madriđani sada napadaju španski i evropski rekord. Najdužu seriju bez poraza u zemlji drži Barselona koja je pod vođstvom Luisa Enrikesa u sezoni 2015/2016 napravila niz od 39 utakmica bez poraza.

Najbolji rezultat u Evropi ima italijanski Juventus koji je između 2011. i 2012. "vezao" 43 meča pod vođstvom dvojice trenera, Luiđija Delnerija i Antonija Kontea.

Real će predstojeće nedeljak kao aktuelni šampion Evrope igrati na FIFA Svetskom klupskom prvenstvu, nastupiće u polufinalu, a rival 15. decembra biće mu meksička Klub Amerika u Jokohami.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar