Мурињо: Маруане, ово је за тебе!

Необичан "потез" португалског менаџера...

Фудбал 12.12.2016 | 15:30
Мурињо: Маруане, ово је за тебе!
Менаџер Манчестер јунајтеда Жозе Мурињо посветио је данашњу победу против Тотенхема (1:0) свом фудбалеру Маруану Фелаинију, који је у прошлом колу скривио пенал.

Ушао је у игру, а онда неопрезно стартовао над играчем Евертона - гол, па изједначење, а онда убрзо и критике за белгијског везисту који је тим потезом практично поклонио два бода свом некадашњем клубу.

Мурињо га је "утешио" овим речима.

"Ову победу посвећујем Фелаинију, јер он то заслужује. У прошлој утакмици је био умешан у губитак два бода, а на овај начин хоћу да разјасним да ми је он важан играч. Ја само хоћу да им се захвалим навијачима на свему што нам дају, нарочито у периодима када им ми не дајемо толико, тако да сам стварно срећан са њима", рекао је Мурињо за "Скај Спортс" после меча.

Манчестеру је ово била прва победа после три ремија у Премијер лиги.

"Ова три бода су чаробна, поготово јер су зарађена против врло доброг тима, што нам још више значи. Зато нисам мењао прву поставу од Евертона, јер тако добро игра. Играчи добро играју... Сада идемо у госте Кристал Паласу и Вест Брому, што су поново тешки противнци. Живот није лак. Срећни смо због еволуције тима и задовољни смо оним што раде. Играмо врло добро против врло доброг тима, што значи да је теже да се игра добро", рекао је Мурињо.

Менаџер Манчестер јунајтеда похвалио је и Мхитарјана, који је данас постигао победоносни гол.

Пре тога - мало је рећи да је оставио катастрофалан утисак.

"Прешао је границу и постао је бољи играч него што је био. Био је врло талентовани играч, али је сада прешао границу коју други играчи морају да пређу. Тражим више од мојих офанзивних играча. Кључни моменти у фудбалу су губљење поседа и враћање поседа, а Мхитарјан је супер у томе. Други играчи морају да се поправе", рекао је Мурињо.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар