Murinjo: Maruane, ovo je za tebe!

Neobičan "potez" portugalskog menadžera...

Fudbal 12.12.2016 | 15:30
Murinjo: Maruane, ovo je za tebe!
Menadžer Mančester junajteda Žoze Murinjo posvetio je današnju pobedu protiv Totenhema (1:0) svom fudbaleru Maruanu Felainiju, koji je u prošlom kolu skrivio penal.

Ušao je u igru, a onda neoprezno startovao nad igračem Evertona - gol, pa izjednačenje, a onda ubrzo i kritike za belgijskog vezistu koji je tim potezom praktično poklonio dva boda svom nekadašnjem klubu.

Murinjo ga je "utešio" ovim rečima.

"Ovu pobedu posvećujem Felainiju, jer on to zaslužuje. U prošloj utakmici je bio umešan u gubitak dva boda, a na ovaj način hoću da razjasnim da mi je on važan igrač. Ja samo hoću da im se zahvalim navijačima na svemu što nam daju, naročito u periodima kada im mi ne dajemo toliko, tako da sam stvarno srećan sa njima", rekao je Murinjo za "Skaj Sports" posle meča.

Mančesteru je ovo bila prva pobeda posle tri remija u Premijer ligi.

"Ova tri boda su čarobna, pogotovo jer su zarađena protiv vrlo dobrog tima, što nam još više znači. Zato nisam menjao prvu postavu od Evertona, jer tako dobro igra. Igrači dobro igraju... Sada idemo u goste Kristal Palasu i Vest Bromu, što su ponovo teški protivnci. Život nije lak. Srećni smo zbog evolucije tima i zadovoljni smo onim što rade. Igramo vrlo dobro protiv vrlo dobrog tima, što znači da je teže da se igra dobro", rekao je Murinjo.

Menadžer Mančester junajteda pohvalio je i Mhitarjana, koji je danas postigao pobedonosni gol.

Pre toga - malo je reći da je ostavio katastrofalan utisak.

"Prešao je granicu i postao je bolji igrač nego što je bio. Bio je vrlo talentovani igrač, ali je sada prešao granicu koju drugi igrači moraju da pređu. Tražim više od mojih ofanzivnih igrača. Ključni momenti u fudbalu su gubljenje poseda i vraćanje poseda, a Mhitarjan je super u tome. Drugi igrači moraju da se poprave", rekao je Murinjo.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar