Михајловић послије пораза у дербију: Нема кајања!

"Увијек идемо на побједу и преузимамо ризик, без обзира ко нам је противник", рекао српски стручњак на клупи Торина, након пораза у градском дербију против Јувентуса 1:3.

Фудбал 12.12.2016 | 13:30
Михајловић послије пораза у дербију: Нема кајања!
Торино је поражен у 192. градском дербију Торина - "Дербију дела Моле" од Јувентуса 1:3, иако је водио 1:0 голом Андрее Белотија.

Сјајном игром Гонзало Игуаин донио је преокрет, а побједу "старе даме" потврдио је Миралем Пјанић у 92. минуту.

Био је то трећи тријумф Јувентуса у низу против најљућег ривала, укупно 82.

Као и у мечевима против слабијих ривала, тренер "бикова" Синиша Михајловић кренуо је са офанзивном поставом са три нападача - Андреа Белоти, Адем Љајић и Јаго Фалке.

"Меч је био изједначен и свако је могао да побиједи. Провели смо цијело друго полувријеме на противничкој половини, диктирали висок темпо, али када не искористиш своје прилике, а погријешиш испред свог гола, Јуве ће те казнити", рекао је српски стручњак за "Скај Спорт Италија" по завршетку дербија.

Михајловић је непосредно прије гола направио "хокејашку" измјену. Увео је три нова играча у истом минуту, а већ у наредном нападу Јувентус је постигао водећи гол.

"Нисам био срећан са 1:1. С обзиром да гости нису упутили ударац ка нашем голу у наставку, желио сам да побиједимо. Нажалост, 30 секунди након измјена постигли су други гол и то нас је сломило", нагласио је Михајловић и додао:

"Не жалим. Не! Јер мој тим увијек игра на побједу, преузимамо ризик да то остваримо, без обзира ко нам је противник."

Други гол Игуаина покопао је наде домаћих. Лоше се млади Антонио Барека снашао против Игуаина, који се с лакоћом ослободио и из окрета постигао прелијеп гол.

"Барека је могао да реагује боље, али има само 18 година и чувао је шампиона какав је Игуаин, који је одиграо на искуство и дошао у повољну позицију да шутира. Нисмо имали среће код првог гола. Одиграли смо боље друго полувријеме и били увјерени да ћемо побиједити или у најмању руку одиграти неријешно. Али, не заборавимо да смо играли против Јувентуса, петоструког узастопног освајача 'скудета'", истакао је Михајловић.

Белоти је одиграо још један сјајан меч и још једном потврдио зашто је добио нови уговор у који је стављена откупна клаузула од 100 милиона евра!

"Он је вансеријиски играч који може још боље. У све поштовање према Игуаину, Белоти је идеалан нападач за моје схватање игре и једног дана биће и за било који клуб у свијету", закључио је тренер Торина.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар